Veteran de război sărbătorit la împlinirea a 103 ani, de oficialităţi

veteran 103 ani botosaniUn veteren de război, ajuns la vârsta de 103 ani, a fost sărbătorit de oficialităţi cu ocazia serbării zilei de naştere.

like facebookVasile Adăscălului, s-a născut pe 9 aprilie 1911 în Horodiştea, participând la cel de-al II-lea Război Mondial. Până la vârsta de 88 de ani  a cântat la una dintre bisericile din Darabani, iar acum locuieşte la una din cele două fete ale sale, în municipiul Botoşani.

Prefectul Costică Macaleţi, generalul de brigadă Gheorghe Prăjinaru,  comandantul U.M. 01189, lt. col. Petru Gagu, lt. Col. Dănuţ Rusu, şeful statului major CMJ, dar şi lângă părintele Garnizoanei, părintele Ştefan Grădinaru l-au vizitat miercuri pe sărbătorit. Aceştia i-au adus în dar o icoană sfinţită, un drapel al ţării, o emblemă de onoare a Armatei Române, un baston cu tricolor, diplome de onoare şi chiar şi o sumă de lei oferită de asociaţia veteranilor.

„Îmi este inima plină de bucurie”, a spus bătrânul, printre lacrimi.

Prefectului Costică Macaleţi i-a transmis că îi va fi alături şi la următoarea aniversare. Sărbătoritul are 3 nepoţi şi 2 strănepoţi de care vorbeşte cu  mândrie, explicând că sunt doctori şi masteranzi.

„Sunteţi icoana vie a eroilor patriei, aţi suportat cu tărie urgiile războiului şi necazurile vieţii. Vă adresez urări de viaţă îndelungată şi La Mulţi Ani!”, a fost mesajul rostit de un alt veteran, apropiat de vârsta sărbătoritului, generalul Prăjinaru

veteran 103 ani botosani1veteran 103 ani botosani2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *