Mii de pachete de ţigări cărate cu căruţa. Poliţiştii de Frontieră au confiscat toată marfa

caruta tigariContrabandiștii de țigări apelează la metode dintre cele mai originale pentru transportul ţigărilor. Poliţiştii de Frontieră au descoperit, marţi, un transport de mii de pachete cu ţigări ascunse în două atelaje hipo.

like facebookAngajaţii Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră au observat atelajul pe malul Prutului, în zona localităţii Bobuleşti, precum şi trei bărbaţi.

În momentul în care cei trei au observat poliţiştii, au aruncat din căruţă două colete, iar unul din ei a fugit şi s-a ascuns în vegetaţia din apropiere.  Ceilalţi doi bărbaţi au încercat să fugă cu curăţa, însă la scurt timp au fost prinşi.

După ce l-au prins şi pe al treilea bărbat, poliţiştii au desfăcut coletele au descoperit 2.500 de pachete cu ţigări din Republica Moldova, în valoare de 55.212 de lei. În urma verificărilor cei trei au fost identificaţi ca fiind Mihai C., de 31 de ani, Dumitru I., de 24 de ani şi Vasile B., de 42 de ani, toţi domiciliaţi pe raza judeţului Botoşani. La audieri cei trei au spus că au trecut coletele pe apă olosind un fir de pescuit de naylon, după care le-au încărcat în atelaj cu scopul de a le transporta în localitatea Bobuleşti. 

caruta tigari1În aceeaşi zi poliţiştii au observat un alt atelaj hipo încărcat cu vreascuri. În căruţă se aflau două persoane, iar după ce au fost oprite s-a descoperit că sub vreascuri, în căruţă, au fost descoperite două colete voluminoase învelite în folie de polietilenă de culoare neagră, în care se aflau 3.585 pachete ţigări marca Plugarul cu timbru de acciză R. Moldova.

„În urma verificărilor specifice efectuate şi din declaraţiile bărbaţilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei doi ocupanţi ai atelajului hipo sunt cetăţenii români Marius B., de 27 de ani şi Constantin Z., de 24 de ani, ambii din judeţul Botoşani şi au trecut coletele cu ţigări peste apa râului Prut, în aceeaşi dimineaţă, după care le-au încărcat în căruţă şi le-au acoperit cu vreascuri, în scopul de a le transporta în localitatea Bădiuţi”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră.

Toţi cei cinci bărbaţi s-au ales cu dosare penale.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *