Presedintele CAS Botosani: Sanctiunea data Spitalului Judetean este intemeiata. Vezi avertismentul dat spitalelor!

Costel Lupascu
Costel Lupascu

Presedintele Casei Judetene de Asigurari de Sanatate sustine ca amenda de 63.000 lei, care a fost data Spitalului Judetean, este intemeiata.El sustine ca, conform contractului, medicii specialisti ar trebui sa elibereze retete p acientilor la externare, lucru care nu se intampla.  Costel Lupascu a cerut totodata reprezentantilor spitalului sa nu ameste politicul in sanatate.

Aceasta evidenta nu o putem nega. Au fost verificati trei medici prin sondaj, dar noi avem mult mai multe cazuri. Noi in permanenta avem actiuni de control la toti furnizorii de servicii. Sanctiunea este intemeiata. Aparam interesele asiguratilor si ne intereseaza ca toti medicii specialisti sa elibereze retete la externare, a spus Lupascu.

Presedintele CAS Botosani a adaugat ca daca vor exista, in continuare, astfel de reclamatii, urmatoarea sanctiune este de 3% din contract.

like facebook

As recomanda conducerilor unitatilor spitalicesti de a impune ca medicii care sunt salariati in cele doua spitale, Spitalul Judetean si Recuperare, sa elibereze retete la externare pentru finalizarea actului medical„, a adaugat Lupascu.

Spitalul Judetean a contestat sanctiunea in instanta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *