O bancă a dat în judecată statul român, Tribunalul şi Judecătoria Botoşani, dar şi doi judecători

judecatoria botosaniO bancă comercială a deschis un dosar inedit împotriva statului român, a Tribunalului, Judecătoriei Botoşani, dar şi a doi judecători. Bancherii solicită daune invocând o eroare judiciară într-un dosar.

Procesul a fost deschis de BRD Societe Generale şi împotriva a doi judecători, Filoteia Hlihor şi Adrian Murariu, cel care a soluţionat dosarul şi, respectiv, cel care substituia funcţia de preşedinte al Judecătoriei Botoşani.

Nemulţumirea băncii a pornit de la un dosar de partaj. Doi soţi, ce avea apartamentul ipotecat la BRD în baza unui credit accesat, erau executaţi silit de o altă bancă unde aveau credit.

like facebookPentru că datoria figura numai pe numele a unuia dintre soţi, creditorul a solicitat partajul apartamentului, bunul fiind trecut pe numele amândurora. BRD a reclamat că, în timpul procesului, i s-a respins o cerere de către preşedintele instanţei, iar judecătorul ce s-a pronunţat asupra partajului a adus un prejudiciu de 42.000 de lei. Acum, banca vrea ca acest prejudiciu să fie acoperit de instanţe şi de judecători, chiar dacă cei din urmă beneficiază de principiul inamovibilităţii.

Surse din justiţie susţin că BRD nu a fost parte în dosar şi  nici măcar nu a făcut cerere de intervenţie în cauză, aşa încât solicitarea băncii pare să fie lipsită de obiect.

 

2 thoughts on “O bancă a dat în judecată statul român, Tribunalul şi Judecătoria Botoşani, dar şi doi judecători

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *