Delegaţie din Turcia, într-un schimb de experienţă la Inspectoratul Şcolar

mihaela hunca oaspeti turciaZece cadre didactice din Turcia se află, timp de o săptămână, într-un schimb de experienţă la Inspectoratul Şcolar Judeţean.

Ei participă la reuniunea unui proiect Comenius, unde mai sunt parteneri Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, Centrul de Excelenţă pentru Tinerii Capabili de Performanţă, Filiala Botoşani a Societăţii de Ştiinţe Matematice din România (SSMR), precum şi unităţi de învăţământ din Regiunea Kutahya – Turcia.

like facebook

Când comparăm oraşul dumneavoastră Botoşani cu oraşul din care venim observăm multe puncte comune. Acest proiect reprezintă o oportunitate deosebită pentru a colabora cu instituţii din Botoșani, un oraş frumos şi istoric. Reprezentanţii instituţiilor din Botoşani şi din Kutahya vor avea ocazia cu acest proiect să compare sistemele diferite de învăţământ din fiecare ţară, precum şi activităţile care se desfăşoară în insituţiile corespunzătoare. Se vor desfăşura activităţi care vor duce la îmbunătăţirea sistemului de învăţământ„, a declarat  Idris Isiku, reprezentant al delegaţiei turce.

Cadrele didactice din Turcia vor participa, alături de cadrele didactice din Botoşani, la mai multe activităţi. Acestea vor face o vizită la Centrul de excelenţă, Şcoala „Elena Rareş” Botoşani, va fi organizat un atelier de lucru la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” şo se vor realiza schimburi de bune practici cu privire la sistemele de învăţământ din cele două ţări.

Plus valoarea acestui proiect va fi dată şi nelipsită din practică şi va fi implementată în cele două sisteme de învăţământ„, a declarat Mihaela Huncă, inspector general al IŞJ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *