Starea sănătăţii studentei de 19 ani este staţionară, anunţă medicii din Iaşi

monica-neamtu-curtesti-botosan1Medici de diferite specialitati analizeaza, zilnic, evolutia starii de sanatate a Monicai Neamtu, in varsta de 19 ani, pentru a gasi cele mai bune metode terapeutice pentru salvarea vietii tinerei studente • Ieri, starea de sanatate a fetei era stationara, potrivit Buna Ziua Iasi.

In fiecare zi, la patul Monicai Neamtu, studenta operata de patru ori dupa o greseala medicala, medici din mai multe specialitati se reunesc pentru a gasi o solutie comuna care sa-i salveze viata tinerei. Ieri, starea de sanatate a fetei in varsta de 19 ani, din judetul Botosani, era stationara. Tanara respira cu ajutorul aparatelor si zilnic face dializa. Monica este in continuare in Clinica de Anestezie si Terapie Intensiva (ATI) din cadrul Spitalului Sf. Spiridon din Iasi. Ieri s-au implinit 14 zile de cand studenta a fost transferata in stare critica de la Maternitatea Elena Doamna. De cand se afla la Terapie Intensiva, Monica a fost operata a patra oara, chirurgii fiind nevoiti sa-i scoata o portiune din colon, pentru ca aceasta era necrozata. In continuare medicii sunt optimisti si se bazeaza foarte mult pe starea de sanatate anterioara a Monicai, dar si pe tineretea acesteia. Fiind un organism care nu a avut nicio suferinta pana a ajunge pe masa de operatie la Maternitatea Elena Doamna, medicii spera ca evolutia starii de sanatate a pacientei sa se imbunatateasca. Prognosticul medicilor ramane in continuare rezervat. Monica Neamtu a fost operata pe 24 martie la maternitatea mentionata pentru o sarcina extrauterina.

like facebook

Conf. dr. Razvan Socolov, director medical la maternitate, a decis sa elimine sarcina prin operatie laparoscopica, dar pe perioada desfasurarii actului operator a abandonat aceasta metoda din cauza aparitiei unei hemoragii. Unul dinrte vasele iliace a fost perforat si medicul Socolov a finalizat interventia prin metoda clasica. Dupa cateva ore de la terminarea interventiei, pacienta a inceput sa sangereze puternic si a fost dusa din nou in sala de operatie. De aceasta data medicul de garda, dr. Simona Niculescu, a cerut ajutorul chirurgului Dan Niculescu, sotul sau, de la Spitalul Sf. Spiridon. Marti dimineata, 25 martie, Monica a fost dusa din noua in sala, tot din cauza hemoragiei. Sapte ore a durat operatia la care a luat parte si un chirurg vascular. Un echipaj SMURD a transferat-o direct la Terapie Intensiva la Spitalul Sf. Spiridon. Conf. dr. Razvan Socolov a refuzat sa faca orice declaratie. Ministerul Sanatatii nu si-a exprimat, inca, un punct de vedere dupa finalizarea celor doua anchete efectuate la Maternitatea Elena Doamna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *