Sancţiune uriaşă aplicată Spitalului Judeţean de Casa de Asigurări de Sănătate. Vezi motivul!

spitalul judetean mavromati BotosaniCasa Judeţeană de Asigurări de Sănătate a sancţionat Spitalul Judeţean, în urma unui control efectuat luna trecută, după ce s-a constatat că unitatea nu se conformează contractului încheiat. Costel Lupaşcu, preşedintele CAS Botoşani, a declarat că unii din medicii Spitalului Judeţean nu şi-au respectat obligaţiile şi nu au eliberat reţete pacienţilor la externare. Controlul a fost efectuat în urma unor sesizări primite de la bolnavi, iar Spitalul Judeţean a fost sancţionat cu 1% din valoarea contractului pe luna noiembrie 2013, respectiv cu peste 63.000 lei. Corpul de control al CAS Botoşani a verificat foile de observaţii ale bolnavilor şi a constatat că în multe cazuri nu s-au eliberat reţete la externare.

like facebook

 Medicii specialişti din spital trebuie să prescrie, la externare, medicamentele cu şi fără contribuţie personală de care beneficiază asiguraţii. Ei trebuie să finalizeze actul medical efectuat, iar noi am avut mai multe sesizări verbale, dar şi o sesizare scrisă, prin care ni s-a adus la cunoştinţă că medicii din spitale nu eliberează reţete la externare. Este ilogic să se întâmple aşa. Am aplicat litera şi spiritul legii, pentru că noi apărăm interesele asiguraţilor. Nu este corect ca bolnavii să fie purtaţi pe drumuri „, a spus Costel Lupaşcu.

Sancţionat a fost şi Spitalul de recuperare „Sf.Gheorghe” din Botoşani, cu 6.800 lei din contract.

Controalele vor continua, susţine preşedintele CAS Botoşani, iar următoarea sancţiune va fi de 3% din contract. Banii vor fi reţinuţi din plăţile pe care CAS le face lunar către unitatea spitalicească.

Conducerea Spitalului Judeţean şi-a exprimat nemulţumirea faţă de sancţiunea dată de CAS Botoşani unităţii spitaliceşti. Florin Ţurcanu susţine că şi aşa unitatea are probleme financiare şi că banii repartizaţi de instituţia de asigurări de sănătate nu ajung.

Spitalul este într-o situaţie destul de delicat şi cei de la Casa au venit să le mai taie, pentru că un medic nu ştiu ce nu a făcut la o reţetă şi a luat la tot spitalul 1% din contract. Eu am spus cu o săptămână înainte că urmează să îi mai taie spitalului din ce are. E grav că noi primim 65 miliarde lei vechi pe lună, iar 60 miliarde sunt numai salariile„, a spus Ţurcanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *