Casa Garabet Ciomac va fi transformată în Centru de bătrâni

casa ciomacReprezentanţii Consiliului Judeţean au decis să predea Casa Garabet Ciomac, reabilitată recent prin fonduri europene, Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului pentru înfiinţarea unui Centru de bătrâni. Asta după ce Spitalul Judeţean a refuzat să preua locaţie pentru înfiinţarea unui centru de studiu. Preşedintele Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu, a declarat că imobilul va fi predat printr-o hotărâre de Consiliu Judeţean de luna aceasta.

like facebook

Persoanele vârstice care vor fi internate în acest centru vor beneficia de condiţii deosebite, dat fiind faptul că în proiect se va implica şi un ONG condus de preotul Grigore Diaconu. Centru va adăposti în jur de 40 de vârstnici.

Va fi centru de bătrâni pentru cei care au o pensie mai mare şi pot să plătească ca să putem asigura cheltuielile. Avem solicitări din partea bătrânilor cu pensii mari, care vor un centru mai modern. Va fi o sală de vizionare, cu curte frumoasă, teren de sport. Sunt multe persoane care şi-au dat casa la copii, au pensii mari, nu se înţeleg cu copii, dar care vor să stea într-un centru modern. De acolo, se vor putea duce în oraş să facă piaţa, se plimbă„, a spus Ţurcanu.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *