Un copil de cinci luni, dat în plasament, a murit în spital la Iaşi. Vezi de ce!

spitalul de copii iasiO fetiţă din Botoşani, în vârstă de cinci luni, a murit, sâmbătă, la Iaşi, după ce a mai fost internată în două spitale din Botoşani. Cezara Iasmina Cerasela, trebuia să împlinească, vineri, 11 luni, însă de ziua ei va fi înmormântată. Născută prematur, de o femeie din statul Dămideni, comuna Româneşti, a fost dată în plasament la jumătatea lunii decembrie anul trecut.

Silvia Curelaru, angajata Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, a avut de la început probleme cu copilul, fiind foarte gingaş.

Pe 25 martie, s-a prezentat la Secţia de Pediatrie, după ce Cezara prezenta febră. Medicii au decis internarea cu suspiciunea de pneumonie, însă, în urma analizelor, au descoperit grave probleme ale ficatului. I s-a administrat antibiotice şi vitamine şi a fost transferat la Secţia Boli Contagioase. Pe data de 31 martie, a revenit la Secţia de Pediatrie şi a continuat tratamentul. Medicii au apreciat o evoluţie bună, însă au recomandat mutarea, din nou, la Contagioase.  Din cauza bolii, greutatea copilei a ajuns de la 4,8 kilograme la 3,9 kilograme, mult sub cea normală.

like facebook Asistenta maternală a cerut externarea, joi, iar vineri s-a prezentat la medicul de familie şi a cerut o trimitere către o unitate sanitară din Iaşi. Sâmbătă dimineaţă s-a pornit cu autobuzul spre Iaşi, s-a internat cu fata la Spitalul Sfânta Maria, iar medicii ieşeni au reluat analizeze. Cadrele medicale au hotărât administrarea unui tratament cu arginină pentru ficat, însă în jurul orei 15.40 copila a intrat în stop cardio respirator. În ciuda manevrelor de resuscitare, la ora 16.00 a fost declarat decesul.

„Asistenta maternală este afectată, a beneficiat de consiliere de specialitate. A fost anunţată şi familia naturală, precum şi primăria în raza căreia domiciliază. Acolo va fi şi locul de înmormântare. În cadrul comisiei, ce se va constitui la nivelul DGASPC, se va analiza cazul”, a declarat, pentru BotosaniNews, Angela Curelariu, director adjunct al DGASPC

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *