SIP Botoşani dezaprobă un proiect de lege care prevede desfiinţarea şcolilor speciale

iuliana nacu aprSindicatul Învăţământului Preuniversitar Botoşani îşi exprimă dezacordul faţă de un proiect de lege privind drepturile copiilor cu dizabilităţi, care are ca scop desfiinţarea şcolilor speciale.  Potrivit SIP, la Senatul României a fost depus, de către Coalitia O Singura Voce pentru Dizabilitate, un proiect de lege – Legea privind drepturile copiilor cu dizabilităţi – care interzice segregarea copiilor cu dizabilităţi în unităţi de învăţământ distincte.

like facebook

 Această prevedere legislativă înseamnă, de fapt, desfiinţarea unităţilor de învăţământ special, deşi, segregarea clamată în proiectul de lege este menţinută prin formarea de clase distincte în şcolile incluzive„, susţine liderul SIP Botoşani, Iuliana Nacu.

Sindicatul Învăţământului Preuniversitar Botoşani îşi exprimă speranţa că membrii Senatului României vor respinge un astfel de proiect de lege care, prin aplicarea sa, ar condamna elevii cu anumite tipuri de deficienţe la izolare socială şi la lipsa unei perspective în câmpul muncii, ar produce o bulversare nejustificată a sistemului de învăţământ de stat şi ar presupune un efort financiar considerabil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *