Oameni de afaceri condamnaţi la închisoare cu executare pentru evaziune

Tribunalul BotosaniDoi oameni de afaceri au fost condamnaţi, vineri, de judecătorii Tribunalului Botoşani la închisoare cu executare pentru evaziune fiscală.

Corneliu Harasim a primit o pedeapsă de patru ani de închisoare şi doi ani interzicerea dreptului de a mai fi administratorul unei firme, iar Iulian Onu a primit o pedeaspă de doi ani de închisoare şi un an interzicerea interzicerea dreptului de a mai fi administratorul unei firme.
Primul dintre ei a fost obligat să plătească Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală 631.439 de lei, iar al doilea 64.401 de lei,sume la care se adaugă şi accesorii.
like facebookCei doi sunt acuzaţi acuzaţi de evaziune fiscală prin intermediul firmei SC Softica 100 Impex Srl Bucureşti, firmă ce a avut un compoartament tip fantomă.

Cei doi au mai fost implicaţi într-un dosar de evaziune, prin intermediul unui grup de firme, Ind Silva SRL, Horecom Impex SRL şi Agro Cereale 2000 SRL, unde prejudiciul a fost de peste şapte milioane de lei. În respectivul dosar Corneliu Harasim a primit o pedeaspă de opt ani de închisoare, iar Iulian Onu a primit cinci ani de detenţie.

Nici una din pedepse nu este definitivă.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *