Surpriză la un concurs organizat de ANAF pentru inspectori antifraudă.Toate lucrările au fost recorectate

inspector antifraudaConcursul organizat de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, pentru inspectori antifraudă, a produs surprize. Comisia de examen a decis recorectarea tuturor lucrărilor de la proba scrisă, după ce două întrebări din testul grilă nu au fost suficient de specifice şi au lăsat loc de interpretări.

Comisia de examen şi-a motivat decizia de recorectare a lucrărilor pe baza principiilor competiţiei deschise, profesionalismului precum şi cel al egalităţii de şanse şi accesului liber pentru fiecare persoană care îndeplineşte condiţiile legale de participare la concurs.

like facebook„La întrebarea nr. 15 din varianta A a grilei de concurs şi la întrebarea nr. 18 din varianta B a grilei de concurs, a fost stabilită o singură variantă de răspuns, însă textul întrebării şi al răspunsurilor nu au fost suficient de specifice, permiţând existenţa unor interpretări din actele normative prevăzute în bibliografia de concurs şi practica judiciară. Comitetul de organizare a hotărât în unanimitate următoarele: recorectarea tuturor lucrarilor de catre comisiile de examinare si evaluare;  anularea celor două întrebări de la cele doua variante ale subiectului extras, tuturor participantilor urmand a li se acorda punctajul corespunzator unui raspuns corect la respectiva intrebare – 2,5 puncte, indiferent ce varianta de raspuns au ales”,se arată în decizia comisiei de concurs.

Comisia a recorectat lucrările şi a afişat noile rezultate. La nivelul Direcţiei Regionale Antifraudă Sucxeava s-au scos la concurs 58 de posturi pentru care concurează 268 de persoane, o treime dintre acestea fiind in Botoşani. Cocnuernţii acre au trecut de proba scrisă mai au de susţinut, în data de 9 aprilie, interviul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *