Exclusiv! Doi puşti de 14 ani, arestaţi preventiv. Măsura este o premieră în justiţia botoşăneană

talhar in catuse arestat bogdan george iacob (1)Măsură inedită dispusă, vineri seară, de magistraţii Judecătoriei Botoşani în privinţa a doi puşti de 14 ani acuzaţi de două infracţiuni de tâlhărie. În baza noului Cod Penal, procurorii au cerut arestarea preventivă a celor doi pentru o perioadă de 30 de zile, iar judecătorii au acceptat cererea. Noua legislaţie oferă posibilitatea oamenilor legii de a aresta minori, în condiţii excepţionale, de la vârsta de 14 ani, însă aceştia nu pot fi condamnaţi la închisoare, ci la măsuri educative.

Măsura vine după ce anchetatorii susţin că minorii prezintă un pericol social. Victimile acestora, cărora le-au fost sustrase telefoanele mobile, sunt în continuare traumatizate.

Cei doi minori au contestat decizia instanţei la Tribunalul Botoşani, însă deja sunt în arestul Poliţiei.

like facebookGaşca, formată din patru minori cu vârste între 12 şi 14 ani, acţiona în centrul oraşului, în zona Pietonalul Transilvaniei. Ea tâlhărea minori de vârste foarte mici.

În cazul a doi dintre minori, în vârstă de 12 ani şi 13 ani, a fost luată măsura internării într-un centru al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, pentru supraveghere specializată, măsură de protecţie destinată minorilor care au comis fapte penale, dar nu răspund penal.

 

 

One thought on “Exclusiv! Doi puşti de 14 ani, arestaţi preventiv. Măsura este o premieră în justiţia botoşăneană

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *