Modern Calor vine cu precizari privind facturarea caldurii la apartamentele nebransate la sistemul centralizat

calorifer mm (1)Facturarea energiei termice către proprietarii apartamentelor deconectate de la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică se face potrivit actelor normative în vigoare, inclusiv a Hotărârii Consiliului Local nr.369/2010 privind aprobarea încheierii convențiilor de facturare individuală pentru consumatorii racordați la Sistemul de alimentare centralizată cu energie termica din municipiul Botoșani. Modern Calor a respectat toate etapele prevăzute în H.C.L. 369/2010. Astfel, s-au întocmit contracte de furnizare cu asociațiile de proprietari și convenții de facturare individuală cu consumatorii racordați la SACET, acestea fiind semnate de către reprezentanții asociațiilor, de furnizor și de proprietarii apartamentelor branșate, asa cum prevede Ordinul ANRSC 483/2010 și Hotărârea Consiliului Local.

like facebook

Pentru apartamentele nebranșate la sistemul centralizat, se facturează cantitatea de energie termică consumată în proprietatea fiecarui consumator, care este proporțională cu suprafața echivalentă termic a coloanelor de încălzire și distribuție ce traversează locuințele, în situațiile în care acestea sunt neizolate și care cedează în mod continuu căldura în proprietățile individuale. De asemenea, se facturează energia termică ce reprezintă cota-parte din cheltuielile cu energia termică consumată în spațiile aflate în proprietatea comună (casa scării, culoare, spălătorii, uscătorii, subsol, holuri) proporțională cu cota-parte indiviză.

Instalațiile aflate  în proprietatea fiecărui consumator fac obiectul coproprietății forțate din clădirile cu mai multe etaje sau apartamente, așa cum stabilește art. 649 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 287/2009. De asemenea, potrivit art.3 lit (b) din Legea nr. 230/2007, la cota parte din proprietatea comuna niciun proprietar nu poate renunța.

Fiecare proprietar beneficiază în mod direct de căldura cedată de coloanele de distribuție ce traversează toate proprietățile individuale din condominiu, inclusiv cei care au caloriferele deconectate de la aceste coloane. De asemenea, aceștia beneficiază în mod indirect de căldura cedată de conductele, coloanele de distribuție și caloriferele montate în spațiile comune, indiferent dacă aceștia au sau nu apartamentele racordate la sistemul centralizat.

Legalitatea facturării energiei termice pentru apartamentele deconectate de la sistemul centralizat este susținută și de sentințele definitive emise de instanțele de judecată, în dosarele înaintate pentru recuperarea debitelor neachitate în termen , care au decis că sumele facturate sunt reale si certe.

Sursa> comunicat Modern Calor

7 thoughts on “Modern Calor vine cu precizari privind facturarea caldurii la apartamentele nebransate la sistemul centralizat

  1. „Domnilor” nu mai vorbiti aiurea sunt apartamente care nu le mai trece nici un fel de teava prin ap., pe casa scarilor nu mai sunt nici calorifere nici tevi, iar tevile de la subsol nu ne incalzesc, nici macar pe cei de la parter.
    Iar la cei care le trec tevile prin ap. ar trebui sa le dati voi cota parte pentru ca noi consumam gaz si ne facem cald si va mentinem temperatura in instalatii. In lunile aprilie, mai, septembrie, octombrie voi nu dati calcura dar noi deschidem centralele , ne platiti voi ca incalzim si apartamente racordate de modern calor. RUSINE si pentru ord.Primariei si pentru cei de la ANRSCE fosti directori de termica si tot felul de politicieni incompetenti. NE FURATI sa tineti niste plosnite la aceste unitati subordonate consiliului local . Primarul se lauda ca va abroga aceste ordine.

  2. VREAU SA MAI ADUC O PRECIZARE, domni respectivi nici nu bine voesc sa vina sa constate ca nu detinem instalati pri ap sau pe casa scari iar la subsol sunt izolate.dar ne dau in judecata ptr.50Ron, RUSINOS. Mai mentionez ca nu am fost nici o data clent sistemului de incalzire cntralizat,nici macar la asociatia de locatari……… dar HOTI lucreaza ne FURA pe fata…………………………iar cu primarul lasa de dorit,regret ca lam ales dar promit sa nu mai gresesc o data.

  3. [Marked as spam by Antispam Bee | Spam reason: Server IP]
    Modern cacaloru nu a semnat nici o conventie individuala cu nici un proprietar de centrala de apartament!!!!De procesele castigate de proprietarii de centrale,nu se rasufla nimic?Sunt destule.

  4. [Marked as spam by Antispam Bee | Spam reason: Server IP]
    Sa moara ei ca sumele sunt reale si certe!Cine,cum,cu ce au masurat „energia termica”asa zisa folosita de cei cu centrale?Am vazut cu ochii mei sentinte irevocabile si definitive in favoarea proprietarilor de centrale.

  5. Dar taxa pentru disconfortul creat de tevile NEDORITE care trec prin apartamente cine o plateste ? Normal ar fi ca cei care au CT individuala sa taie acele tevi si MC sa transmita caldura la apartamentele btansate la sistemul centralizat wireless…

  6. Modern Calor nu a semnat contracte individuale cu toti proprietarii. Cei care au semnat, inseamna ca sunt de acord, deci sa plateasca… Dar cei care nu au semnat???
    Imi vine sa rad cand vad ca au castigat in instanta. Eu, spre exemplu, fiind dat in judecata pentru nici treizeci de lei, nu am pierdut.
    Este de prisos sa scriu aici, si eu, ilegalitatile care se produc. Toata lumea le stie, inclusiv cei din primarie. Asteptam ca cei pe care i am votat sa si vada de treburi serioase si sa faca dreptate!! Ati promis ceva, domnule primar!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *