Proiect cultural de peste 800.000 lei, derulat de trei judete, aprobat de consilierii locali

sedinta cl consiliu localConsilierii locali au aprobat, vineri, in sedinta de indata un proiect de hotarare privind „Diversitatea multiculturala-pilon de dezvoltare comunitara in judetele Botosani, Bistrita Nasaud si Iasi”. Proiectul isi propune sa contribuie la promovarea unei bune intelegeri a diversitatii culturale si la consolidarea dialogului intercultural, inclusiv la consolidarea minoritatilor din cele trei judete implicate. Conform bugetului care face parte din Cererea de finantare a proiectului, valoarea totala a acestuia este de 881.230 lei.

like facebook

„Potrivit proiectului de hotarare, beneficiarii si partenerii autoritati publice locale nu sunt obligati sa participe cu cofinantare la cheltuielile eligibile ale proiectului, insa isi asuma eventualele cheltuieli neeligibile dar absolut necesare in derularea proiectului”, se spune in expunerea de motive.

Acest proiect este o premiera, pentru ca nu presupune cofinantare din partea municipiului Botosani. Va fi un bebeficiu de imagine pentru cele trei judete, implicit pentru municipiul Botosani”, a declarat Oana Neica, coordinator proiect.

Prin implementarea proiectului, municipiul Botosani va beneficia de workshop-uri cu specialisti din cultura si arta, studii realizate in cultura, festivaluri de promovare, documentar cu privire la traditiile multietnice, consolidarea dialogului intercultural interregional, inclusiv a culturii minoritatilor din cele trei judete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *