Internările nejustificate la Spitalul Judeţean, stopate prin contractele de administrare încheiate cu şefii de secţii

bolnaviMedicii şefi de Secţie ai Spitalului Judeţean au început să semneze contractele de administrare cu managerul unităţii. Viorel Iliuţă, managerul spitalului Judeţean, a declarat că prin această măsură se transferă o parte din drepturile, dar şi din responsabilităţile managerului către şefii de secţie care trebuie să respecte indicatorii asumaţi de spital.

like facebook

 Într-o primă etapă, Viorel Iliuţă va încheia contracte cu acei medici care ocupă această funcţie prin concurs, 27 la număr, urmând ca ulterior să se semneze cu alţi 20 de medici şefi de secţie, după organizarea unui concurs.

Prin aceste contracte, medicii vor trebui să respecte indicatorii de mai multe tipuri, respectiv indicatori sanitari, indicatori de eficienţă şi indicatori financiari. Trebuie să se încadreze în numărul de internări, în bugetul alocat secţiei, să realizeze venituri proprii suplimentare„, a spus  Viorel Iliuţă.

Măsura a fost luată de conducerea Spitalului Judeţean pentru reducerea cheltuielilor în unitate şi limitarea internărilor nejustificate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *