Primarul Portariuc da pensionarilor si elevilor saraci tichete sociale. Vezi detalii!

ovidiu portariucPrimarul municipiului Botosani, Ovidiu Portariuc, a initiat o hotarare de Consiliu Local prin care vor fi acordate tichete sociale pensionarilor cu venituri mai mici de 400 lei pe luna. In jur de 4000 de persoane de varsta a treia ar urma sa beneficieze de aceste facilitati. Vor fi doua tichete pe an, unul pe semestru, cu o valoare de 100 lei. Si elevii saraci vor beneficia de aceste tichete. Ele vor fi acordate la inceputul anului scolar viitor, in urma unor anchete.

like facebook

 Tichetele vor putea fi folosite de pensionarii din Botosani in reteaua de magazine afiliate, putand sa achizitioneze produse alimentare, produse farmaceutice si alte produse. Este un model folosit in tarile occidetale si in Romania, un model pe care vrem sa il implementam si noi cat de curand. Daca hotararea va fi gata in aceasta luna o voi promova, daca nu luna viitoare. Este si normal ca si persoanele de varsta a treia sa beneficieze de o sustinere din partea municipalitatii, pentru ca, din pacate, pentru ei nu s-a facut nimic pana acum„, a spus primarul municipiului Botosani.

Elevii care provind din familii cu venituri reduse vor putea folosi tichetul doar pentru achizitia de imbracaminte si incaltaminte.

Sunt cazuri de familii cu multi copii care nu si-i pot trimite la scoala din aceasta cauza„, a adaugat edilul.

Portariuc a tinut sa precizeze ca masura nu are nimic de-a face cu apropiata campanie electorala.

Daca ar fi sa intram in aceasta logica nu am mai face nimic, pentru ca in fiecare an sunt alegeri. Nu am mai face trotuare ca vine campania, nu am mai face strazi, nu am mai repara scoli sau gradinite„, a adaugat Portariuc.

Deocamdata nu se stie care este efortul bugetar pentru acordarea acestor tichete sociale.

One thought on “Primarul Portariuc da pensionarilor si elevilor saraci tichete sociale. Vezi detalii!

  1. Pensionarii au transport gratis, ajutoare la caldura, dar pt tinerii cu salarii de 700-800 lei care cotizeaza la toate bugetele si nu se incadreaza la nici un ajutor, cand incepeti sa faceti ceva?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *