„Şcoala altfel” în Botoşani. Ce vor face elevii!

scoala altfel la Grup Scolar Alexandru cel BunTimp de o săptămână, în perioada 7 – 11 aprilie, elevii vor participa la programul „Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, care cuprinde activităţi extracurriculare şi extraşcolare. În săptămâna derulării programului,  copiii şi tinerii vor avea posibilitatea să-şi dezvolte aptitudinile. Au obligația de a participa la activitățile pentru care s-au înscris, absențele fiind înregistrate în catalog la rubrica “Purtare”.

like facebook

 În perioada amintită nu se organizează cursuri conform orarului obișnuit al unității de învățământ, iar programul se va desfășura după un un orar special.

Scopul acestui program este implicarea tuturor copiilor preşcolari, şcolari şi a cadrelor didactice în activităţi care să răspundă intereselor şi preocupărilor diverse  ale copiilor, să pună în valoare capacităţile acestora în mai multe domenii„, a spus Dragoş Cristea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean.

În şcoli, s-au programat întâlniri între elevi şi medici, simulări în caz de cutremur, ateliere de lucru, dezbateri, activităţi de înfrumuseţare a sălilor de clasă, concursuri de cultură generală, însă, elevii vor mai marge  la muzeu, teatru ori film. De asemenea, elevii din unele şcoli vor vizita instituţii ale statului, gen Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Prefectură.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *