O biserică din Botoşani organizează o excursie în locurile sfinte din Israel

excursie in Tara Sfanta organizata de o biserica din BotosaniO biserică din municipiul Botoşani face înscrieri în vederea realizării unei excursii care va avea loc, în perioada 16- 25 octombrie 2014, în Ţara Sfântă. Pelerinajul din Israel este organizat de preotul Parohiei Sfântul Ioan Iacob, Radu Zaiţ.

Excursia de şapte nopţi şi opt zile este organizată în colaborare cu Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, credincioşii putând vizita cele mai sfinte locuri pentru creştinii ortodocşi.

Preţul vacanţei este de 650 de euro, el incluzând transportul, cazarea şi masa. Plecarea are loc de pe Aeroportul Iaşi.

like facebookIată programul exact al excursiei:

ZIUA 0, JOI – 16 OCTOMBRIE 2014

Intalnirea grupului cu preotul insotitor la ora 16:00 la Aeroportul International din Iasi si pregatirea pentru formalitatile de imbarcare. Decolare din Iasi ora 18:15 cu avionul pe ruta Iasi – Tel Aviv si aterizare pe aeroportul Ben Gurion la ora 21:20.

Cazare şi cină la Hotel 3*/4* în Betleem.

ZIUA  1 – VINERI, 17 OCTOMBRIE 2014

Mic dejun.

Primul popas duhovniicesc il facem pe Muntele Măslinilor unde ne inchinam in Mănăstirea rusească de pe Muntele Înălţării – Eleon. Coboram spre Biserica Dominus Flevit (Domnul a plâns); Biserica Tuturor Naţiunilor (sau Biserica Patimilor lui Iisus) şi Biserica ce adaposteste mormantul Maicii Domnului din Gradina Getsimani. Continuăm pelerinajul nostru intrand in Cetatea Ierusalimului prin poarta Sf. Arhidiacon Ştefan, se vizitează Biserica ce adaposteste locul casei parintilor Maicii Domnului, se parcurge Via Dolorosa sau Drumul Crucii, cu cele 14 opriri, Biserica Sfântului Mormânt, Golgota, Piatra Ungerii şi toate paraclisele.

Cazare şi cină la Hotel 3*/4* în Betleem.

ZIUA  2 –SAMBATA, 18 OCTOMBRIE 2014

Mic dejun.

Dimineaţa ne vom deplasa cu microbuze arabe, până la Mănăstirea Sf. Sava din pustiul Iudeii (opţional). Biserica greacă – Câmpul păstorilor, Mănăstirea Sf. Teodosie, Betleem – ne vom închina în Biserica Naşterii Domnului, Biserica Sf. Ecaterina. Intram in Cetatea Ierusalimului, strabatem cartierul armean si ajungem pe Muntele Sion unde ne vom inchina in Biserica Adormirii Maicii Domnului. Poposim si rememoram momentele Cinei celei de Taină la locul istoric Foisorul cel de sus, vizitam mormântul Regelui David si Zidul Plângerii. Mergem sa ne inchinam la Sfantul Mormant.

Cazare şi cină la Hotel 3*/4* în Betleem.

Ora 00:00 dimineata plecare catre Cetatea Ierusalimului pentru participare la Sf. Liturghie la Sf. Mormant (optional).

ZIUA  3 DUMINICA, 19  octombrie 2014

Mic dejun.

Participare la Sf. Liturghie la Asezamantul Romanesc de la Ierusalim. Mergem in localitatea Ein Karem, patria Sfântului Ioan Botezătorul si ne inchinam in Biserica ridicata pe locul casei Sf. Ioan Botezatorul si in locul de intalnire a Maicii Domnului cu Elisabeta, mama Sf. Ioan.Ne intoarcem in cetatea Ierusalimului si mergem la Sfantul Mormant pentru a ne inchina. Timp liber pentru cumparaturi.

Cazare şi cină la Hotel 3*/4* în Betleem.

ZIUA  4 –LUNI, 20 octombrie 2014

Mic dejun.

Continuăm pelerinajul nostru si ne indreptam spre orasul Betania unde vom vizita mormântul Sfântului Lazăr. Mergem la Hozeva, prin desertul Wady Kelt pentru a ne inchina in Mănăstirea Sfântul Gheorghe, la moaştele Sf. Ioan Iacob de la Neamţ (Hozevitul). Ne vom indrepta spre centrul Tarii Sfinte pe Valea Iordanului si vom merge la locul real al Botezului Domnului nostru Iisus HristosBetabara si la Mănăstirea Sfântul Gherasim de la Iordan. Ajungem in oraşul Ierihon – cel mai vechi oraş din lume, unde ne vom inchina in biserica greacă de pe Muntele Ispitirii, vom face un scurt popas duhovnicesc la Aşezământul românesc din orasul Ierihon si ne vom inchina in biserica greaca ortodoxă unde se află Sicomorul lui Zaheu Vamesul. Ne vom indrepta spre centrul Tarii Sfinte pe Valea Iordanului si vom merge la locul real al Botezului Domnului nostru Iisus HristosBetabara si la Mănăstirea Sfântul Gherasim de la Iordan. In functie de timp, scurta oprire la Marea Moartă. Ne indreptam spre nordul Tarii Sfinte in Galileea.

Cazare şi cină la Hotel 3*/4* Betleem.

ZIUA  5 – MARTI, 21octombrie 2014

Mic dejun.

Ajungem pe Muntele TaborMuntele Schimbării la Faţă a Mântuitorului nostru Iisus Hristos – unde ne vom inchina in Mănăstirea greaca ortodoxa cu Biserica ce are hramul Schimbarea la Faţă si cea romano-catolica ce adaposteste ruinele bisericilor din perioadele bizantina si cruciata. Poposim in oraşul Cana Galileii (un mic satuc in timpul Mantuitorului), si ne inchinam in Biserica situată pe locul unde Mântuitorul nostru Iisus Hristos a savarsit prima minune în Galileea – minunea preschimbării apei în vin. Ne indreptam spre orasul Nazaret, unde ne vom inchina in Biserica situată în preajma izvorului Buna Vestire(biserică pictată de fraţii români Moroşanu în anul 1977) si in Biserica Bunei-Vestiri a Maicii Domnului, construită pe locul casei Maicii Domnului şi a Dreptului Iosif.

Cazare şi cină la Hotel 3*/4* Tiberias.

 

ZIUA  6 – MIERCURI, 22 octombrie 2014

Mic dejun.

Mergem pe Muntele Fericirilor, Capernaum – oraşul Domnului nostru Iisus Hristos, unde se vor vizita Biserica ortodoxă greacă cu hramul Sfinţii Apostoli, situl arheologic al vechiului oraş Capernaum unde se afla casa soacrei Sfântului Petru şi sinagoga oraşului. Biserica din regiunea celor şapte izvoare denumită Tabgha – locul unde s-a săvârşit minunea înmulţirii celor cinci pâini şi doi peşti. Plimbare cu vaporul pe Marea Galileii (opţional). Continuam pelerinajul nostru in Oraşul Haifa, port la Marea Mediterană, aflat într-un mare golf la poalele Muntelui Carmel si poposim in Biserica Stella Maris (Steaua Mării), ce are altarul deasupra peşterii sfantului Prooroc Ilie Tezviteanul. Vedem Grădinile etajate Bahai – privire din exterior. Ne indreptam spre centrul Tarii Sfinte la Tel Aviv.

Cazare şi cină la Hotel 3*/4* Tiberias

ZIUA  7 – JOI, 23 octombrie 2014

Mic dejun.

Ajungem in localitatea Lida (Lod) – patria Sfantului Gheorghe unde ne inchinam in biserica ce adaposteste mormantul acestui Sfant Mare Mucenic. Ultimul popas duhovnicesc in Tara Sfanta il facem in localitatea Tel Aviv – Jafo (localitatea biblica Iope) unde ne vom inchina in Manastirea cu hramul Sfintii Arhangheli Mihail şi Gavril. Ora 20:00 mergem spre aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv si ne pregatim pentru formalitatile de imbarcare.

Vom decola din Tel Aviv la ora 22:10 si vom ateriza pe aeroportul international din Iasi pe data de 24 octombrie 2014 la ora 01:25.

TARIF: 695 €uro

Servicii incluse în preţ:

–    transport avion Iasi – Tel Aviv – Iasi, taxe de aeroport, asistenţă în aeroport la sosire şi plecare,

–    7 nopţi cazare la hoteluri de 3/4*(categoria de stea este valabilă şi aferentă pentru Israel; conform clasificarii europene hotelurile sunt de 2/3*), conform programului, în camere duble, cu aer condiţionat, baie, telefon, televizor,

–    demipensiune (2 mese pe zi – conform programului; intrare cu cina, iesire cu mic dejun),

–    taxe de intrare la obiectivele din program,

–    transport cu autocar cu aer condiţionat, conform programului,

–    preot însoţitor/ghid local vorbitor de limba romana din partea Centrului de Pelerinaj.    

Nu sunt incluse în preţ:

–    tips Israel: 25 Euro; cheltuieli personale; masa de prânz;

–    Taxi Mănăstirea Sf. Sava – 5 Euro/persoană; Plimbare cu vaporul pe Marea Galileii – 10 euro/ persoana;

–    Iesirea noaptea la Sf. Liturghie – 10 euro/ persoana

–    Asigurarea medicală;

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *