Preşedintele Consiliului Judeţean, în război cu Ministerul Dezvoltării de la repartizarea a 22 milioane lei

turcanu florinMinisterul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice atentioneaza Consiliul Judetean Botosani ca nu a consultat primarii din teritoriu cu privire la repartizarea celor 22 milioane lei date judetului in luna februarie pentru finalizarea unor investitii si anunta ca repartizarea banilor catre comune va fi facuta de minister.

like facebookIntr-o adresa trimisa la Consiliul Judetean de MRAP se precizeaza ca: „in cursul lunii martie, s-au primit adrese de la unitatile administrativ-teritoriale din judetul Botosani prin care ni se transmite ca, in alocarea sumelor pentru finantare si finalizarea investitiilor parte din Programul National de Dezvoltare Locala, primarii, reprezentanti ai unitatilor administrativ teritoriale, nu au fost consultati, in conformitate cu prevederile art.11 al 6 al OMDRAP nr . 1851 din 9 mai 2013 (…) In concluzie, va solicitam sa ne precizati modul in care ati realizat consultarea autoritatilor locale…”, se arata in documentul in care au fost nominalizate si adresele primite de la primariile contestatare, majoritatea conduse de primari PSD. Ministerul mai precizeaza ca propunerea CJ a fost trimisa neoficial si ca nu respecta continutul cadru al documentelor anexa pentru justificarea propunerilor de alocare.

Presedintele Consiliului Judetean, Florin Turcanu, sustine, in replica, ca exista documente justificative si ca, potrivit unei notificari trimise de ministrul Liviu Dragnea, in luna februarie, s-a specificat clar criteriile de repartizare a banilor, un prim criteriu fiind stadiul fizic al obiectivelor.

Seful CJ considera ca repartizarea a fost facuta cu respectarea legii si ca ordinul dat este unul politic. Potrivit acestuia, Consiliul Judetean isi rezerva dreptul de a contesta in justitie orice alta repartizare efectuata cu incalcarea prevederilor legale.

Noi am incercat sa respectam legea, impotriva ordinului politic pe care doamna (nr. Doina Federovici) l-a dat. Auvazut ca nu ne supunem unui ordin politic, ne-am trezit cu o adresa de la Ministerul Dezvoltarii, unde secretarul de stat Sevil Shhaideh a incercat sa abureasca institutia Consiliului Judetean cu niste aprecieri in afara legislatiei si pur politice. Nu spune nimic de adresa pe care ei ne-au inaintat-o si ne-au obligat sa facem repartizarea sumei propuse conform adresei lor si incearca sa ne spuna ca ei (nr. Ministerul Dezvoltarii) vor repartiza banii. Vom apela la justitie si daca se impune vom face si o plangere. Incearca sa repartizeze banii pur politic catre primariile PSD, invocand argumente nefondate si nelegale la care am raspuns imediat. Asteptam sa vedem decizia Ministerului Dezvoltarii, dupa care vom cere prin ordonanta prezidentiala suspendarea efectului hotararii Ministerului Dezvoltarii, cu repartizarea banilor. Vom cere in instanta anularea acelei hotarari si vom discuta cu juristii, pentru ca s-ar putea sa fie si un abuz in serviciu„, a spus presedintele Consiliului Judetean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *