Japonezii, interesaţi de produsele agricole ecologice şi textile din Botoşani

japonia Shin OgawaŞeful Secţiei Economice a Ambasadei Japoniei în România, Shin Ogawa, însoțit de Ioana Gâlcă, senior analist în cadrul Secției Economice a Ambasadei ,  au avut o întâlnire cu conducerea Consiliului Județean Botoșani, luni, 1 aprilie 2014.

Din partea Consiliului Județean Botoșani au fost prezenți la discuții vicepresedintele CJ, Cristian Achiței, secretarul judetului Marcel Bejenariu și Otilia Moruz – director executiv al Direcției Dezvoltare și Promovare.

like facebook

Scopul vizitei a fost de a cunoaște, succint, situația economică și oportunitățile pentru mediul investițional din Botoșani.

După o prezentare succintă a judeţului făcută de Cristian Achiței, oficialul japonez a prezentat câteva dintre posibilele domenii de colaborare economică dintre județul Botoșani și Japonia. A fost subliniat interesul mediului de afaceri japonez pentru importuri de textile și produse agricole ecologice (cereale, miere de albine etc. ). De asemenea, în ceea ce privește domeniile în care s-ar putea investi la Botoșani au fost identificate sectorul IT, telecomunicații și energie ”verde” .

4 zile în 4 județe pentru a cunoaște Nord Estul României” a fost ținta periplului oficialului nipon. Acesta a ținut să precizeze că va promova, prin Secția Economică a Ambasadei, toate informațiile oferite de Consiliul Județean Botoșani, facilitând contactele între mediul economic și autoritățile celor două părți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *