Șeful Secției de Cardiologie a Spitalului Județean: Simțim în fiecare zi că nu facem față valului de bolnavi

bolnavi in spitalul judetean botosaniMedicii de pe Sectia de cardiologie nu mai fac fata numarului mare de bolnavi care necesita ingrijiri medicale. Medicul Maria Matei, seful sef al Sectiei de Cardiologie, a declarat ca in luna aprilie sunt consultati bolnavii care au bon de ordine din luna ianuarie. Populatia este mai bolnava, sustine medicul cardiolog.

Cu medicamentele noi si progresele noi a crescut durata de viata, dar odata cu asta patologia este mult mai mare. Este adresabilitate si cerinta. Pacientii doresc mai mult de la noi. Le explicam ca este aglomerat, ca  nu sunt locuri, dar nu-i intereseaza. Volumul de munca este mare. Simtim in fiecare zi ca nu facem fata, chiar daca sunt trei colegi noi. La o populatia de 400 mii oameni, este peste puterile unui om normal. Timpul fizic nu ajunge. Programarile sunt facute la interval mare”, a spus seful Sectiei de cardiologie.

Sectia are 50 de paturi, acestea fiind in permanenta ocupate. Maria Matei spune ca sectia ar avea nevoie de inca patru medici, dar si de asistenti si infirmiere. Sectia are 18 asistente, insa necesarul ar fi de 30. In ambulatoriu spitalului, nu exista medic cardiolog.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *