Bărbat trimis în judecată pentru trafic de persoane şi proxenetism

mascat suspect trafic persoane botosani1Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au dispus trimiterea în judecată a unui bărbat din Botoşani acuzat de sprijinirea unui grup organizat, trafic de persoane, de minori şi proxenetism.

like facebookConstantin Mihai Stoica face parte dintr-o grupare, condamnată definitiv, în toamna anului trecut de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Individul s-a sutras urmării penale, fiind plecat în strainătate, iar de curând s-a întors în ţară şi procurorii au putut duce la îndeplinire toate procedurile.

Ceilalţi membri ai grupării au primit pedepse între şase ani de închisoare şi un an de închisoare cu suspendare. Astfel, Maria Pădureţ şi Gheorghe Lupu au primit câte şase ani de închisoare cu executare, Rober şi Cesida Pădureţ, câte trei ani de închisoare, Nadia Borcoi, trei ani de închisoare, iar Carmen Borcoi, un an şi şase luni cu suspendare. Judecaătorii au mai dispus confiscarea de la aceştia a peste 100.000 de euro, bani găsiţi la percheziţiile domiciliare.

Reţeau a fost destructurată în luna martie 2010, iar potrivit anchetatorilor, începind cu anul 2005, suspecţii au constituit un grup infracţional organizat, având ca scop traficarea mai multor tinere din judeţele Botoşani şi Iaşi, cu situaţie materială precară şi nivel redus de instrucţie, în scopul exploatării acestora prin obligarea sau determinarea la practicarea prostituţiei.

Prin fraudă, prin promisiunea mincinoasă a oferirii unor locuri de muncă în domeniul agriculturii şi în menaj sau prin determinarea la practicarea prostituţiei, în perioada 2005- 2008, acest grup infracţional organizat, a recrutat, cazat, transportat şi exploatat sexual in Italia şi Norvegia un număr de 23 tinere.

Pentru a se asigura că victimele vor ajunge la destinaţie, acestea erau însoţite de regulă, pe durata deplasării, de către unul din membri grupului. Totodată, pentru a determina victimele care au refuzat să practice prostituţia în folosul lor, membrii reţelei infracţionale au recurs la ameninţări cu acte de violenţă sau chiar la acte de violenţă.

In acelaşi scop, traficanţii au reţinut paşapoartele de la majoritatea victimelor, limitindu-le astfel posibilitatea de deplasare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *