Condamnare în cazul unui poliţist acuzat de corupţie. Vezi ce a decis instanţa!

Tribunalul BotosaniJudecătorii Tribunalului Botoşani au condamnat, luni, un poliţist pentru comiterea mai multor infracţiuni de corupţie. Instanţa a stabilit o pedeapsă de 2 ani de închisoare cu suspendare şi un an de interzicere a drepturilor de a alege şi a fi ales, în cazul lui Ioan Eduard Zmău. Prin sentinţă s-a mai dispus şi confiscarea sumelor de 100 de euro şi 770 de lei, sume primite de poliţist de la diverse persoane. De asemenea, inculpatul a mai fost obligat la plata a 1.700 de lei cheltuieli de judecată.

Ioan Eduard Zmău, fost angajat la Postul de Poliţie Corni, a săvâştit opt infracţiuni de luare de mită, trei infracţiuni de abuz în serviciu contra  intereselor persoanei, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, şi o infracţiune de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.

like facebookÎn 2010 poliţistul a primit bani şi  bunuri de la mai multe persoane, în scopul eludării prevederilor legale în materia constatării şi sancţionării faptelor contravenţionale şi a celor de natură penală, referitoare la  regulile de circulaţie pe drumurile publice precum şi a valorilor sociale privind drepturile şi interesele persoanei, având drept consecinţă omisiunea tragerii la răspundere penală a acestora ori omisiunea cu bună ştiinţă de a înregistra faptele penale sesizate la plângerea prealabilă a persoanelor interesate sau din oficiu, insistând pentru împăcarea părţilor, în afara cadrului procesual legal, obţinând pentru sine mai multe avantaje patrimoniale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *