Comisii mixte de control înainte de Paşti

DSVSA Botosani sediuMedicii veterinari anunta ample controale inaintea sarbatorilor de Pasti. Ovidiu Airimitoaie, director adjunct in cadrul Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, a declarat, luni, in cadrul Consiliului Consultativ pentru Protectia Consumatorului, ca vizate vor fi unitatile de abatorizare, pietele agroalimentare, cofetarii, patiserii. El a declarat ca vor fi realizate controale de catre comisiile mixte implicit in trafic.

like facebookDin dorinta de a vinde cat mai mult, ata producatorii cat si comerciantii incearca sa prezinte spre vanzare un volum cat mai mare de produse si alimente si stim. Din experienta anilor trecuti, apar unele nereguli privind depoyitarea, conditiile de igiena, conditiile de pastrare a produselor, mai ales asigurarea temperaturilor optime. Pentru prevenirea unor toxiinfectii alimentare, DSVSA a pregatit un plan de masuri. Va fi supravegheata miscarea animalelor,  pentru aceasta perioada, 7-19 aprilie„, a spus directorul DSVSA.

Medicii veterinari vor asigura permanenta de Pasti, atat sambata, cat si duminica si atrag atentia ca daca vor fi descoperite neregului, se va merge pana la susspendarea activitatii.

Suprefectul judetului a spus ca rezultatul actiunilor nu trebuie sa fie numarul mare de sanctiuniu aplicate.

Semnalul sa vina de la consumatori, ca ceva s-a intamplat„, a spus Gelu Tiganuca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *