Vezi rezultatul anchetei în cazul tinerei ajunsă în comă după trei operaţii în Iaşi!

monica neamtu curtesti botosaniAutorităţile din judeţul Iaşi au finalizat ancheta în cadrul Maternităţii Elena Doamna şi Spitalului Sfântul Spiridon din Iaşi, unităţi medicale unde a fost internată, tânara, de 19 ani, ajunsă în comă după ce a fost operată de trei ori în câteva zile.

Ancheta a fost dispusă de Minstrul Sănătăţi, Nicoale Bănicioiu, iar reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică din Iaşi au publicat primele concluzii.

like facebookConducerea DSP a verificat modul în care s-a asigurat asistenţă medicală Monicăi Neamţu,din comuna Curteşti, precum şi condiţiile igienico-sanitare.

 „A fost finalizată acţiunea de control la Maternitatea Elena Doamnă solicitată de Ministerul Sănătăţii. Controlul igienico-sanitar de la maternitate şi Spitalul Sf. Spiridon, unde se află acum internată pacienta, nu a evidenţiat neconformităţi. S-au ridicat copii după fişele de observaţie ale pacientei şi protocoalele operatorii pe care le vom trimit la minister. De asemenea, există o anchetă internă la Maternitatea Elena Doamnă care încă nu a fost finalizată. Şi rezultatele acestei anchete vor fi trimise la minister. În funcţie de concluziile celor două anchete, se vor lua măsuri”, a declarat, pentru Bzi.ro, conf. dr. Lucian Indrei, directorul DSP Iaşi.

Ieri, medicii de la Clinica de Anestezie si Terapie Intensiva (ATI) din cadrul Spitalului Sf. Spiridon au precizat ca prognosticul privind evolutia starii de sanatate a tinerei ramane, in continuare, rezervat. „Pacienta este in continuare in ATI, pe ventilator. Este constienta si rezultatele analizelor de laborator sunt in revenire, dar prognosticul ramane rezervat”, a declarat conf. dr. Diana Cimpoesu, sefa UPU-SMURD de la Spitalul Sf. Spiridon. Monica Neamtu se află în Reanimare de patru zile.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *