Familia tinerei, aflată în comă la Iaşi, face apel la semeni. Fata are nevoie de sânge

monica neamtu curtesti botosaniFamilia tinerei de 19 ani din Curteşti, ajunsă în comă, după trei operaţii, este într-o situaţie disperată. Rudele Monicăi Neamţu fac apel la semeni pentru a dona sânge. După trei operaţii suferite în ultimile zile, fata a pierdut mult sânge, iar acum are nevoie de donaţii, grupa ei sanguină fiind una destul de rară, 01 pozitiv.

like facebook La prima operaţie s-a încercat întreruperea unei sarcini extrauterine. Din cauza unor hemoragii apărute post operator au urmat alte două intervenţii. Depăşiţi de situaţie, medicii de la maternitatea „Elena Doamna” au cerut transferul fetei la spitalul de urgență.

„Fac orice pentru a o salva. Şi o bucată din inimă dacă ar fi tăiată şi accepta să o taie ca să o văd înapoi cum era, cum era înainte ca cineva să-şi bată joc de ea”, a declarat Mihai Podovei, unchiul fetei, pentru Digi24.

Medicii spun că grupa de sânge pe care o are tânăra poate primi doar de la aceeaşi grupă sânge. În prezent Monica este în comă indusă, fiind internată la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi.

Ministrul Sănătăţii a ordonat o anchetă la unitatea medicală din judeţul vecin.

7 thoughts on “Familia tinerei, aflată în comă la Iaşi, face apel la semeni. Fata are nevoie de sânge

  1. Cum putem dona sange? Suntem 3 persoane cu aceasta grupa. Trebuie sa venim la iasi? Suntem in bucuresti. Se poate dona aici si sa ajunga la iasi? Va tog sa imi raspunde-ti.

  2. Stiu ca Monica poate primi doar de din grupa 01 pozitiv, dar eu si nu numai eu am grupa AII, iar in acest sens va adresez rugamintea de ne raspunde cum am putea sa o ajutam?

  3. Stiu ca Monica poate primi sange doar din grupa 01 pozitiv, dar eu si nu numai eu am grupa AII, iar in acest sens va adresez rugamintea de ne raspunde cum am putea sa o ajutam?

  4. Puteti dona la orice spital dar sa mentionati ca sangele este pentru Monica Neamtu care este internata la Iasi !

  5. Puteti dona cu orice grupade sange intre Spitale se face schimb doar ca trebuie sa mentionati ca donarea o faceti pentru Neamtu Monica – spitalul Sf. Spiridon Iasi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *