O primărie a plătit 90.000 de lei pentru studii şi consultanţă pentru un proiect care nu mai avea finanţare

primaria-care-a-aruncat-milioane-de-euro-pe-studii-de-fezabilitate-zeci-de-proiecte-platite-din-237944O primărie din judeţul Botoşani a plătit aproape 90.000 de lei pentru un studiu de fezabilitate şi consultanţă pentru un proiect care nu mai avea finanţare, axa cu fonduri fiind închisă cu un an în urmă.

Descoperirea a fost făcută de auditorii de la Camera de Conturi, după un control efectuat, în toamna anului trecut, la Primăria Păltiniş. Inspectorii au descoperit că primăria a încheiat în aprilie şi iulie 2012, două contracte cu o firmă suceveană, pentru efectuarea unui studiu de fezabilitate şi oferirea de consultanţă pentru un proiect cu finanţare prin Programul privind instalarea sistemelor de încălzire ce utilizează energie regenerabilă.

like facebookContractele au fost închiete cu societatea Effort Grup SRL, în condiţiile în care termenul limită de depunere a dosarelor expirase la 31.01.2011. Mai mult decât atât, studiul de fezabilitate, era incomplet, nu respecta legislaţia în vigoare şi nu a fost supus aprobării Consiliului Local.

” Programul Casa Verde nu a fost aplicabil persoanelor juridice în 2012 şi nici în 2013. Nu a fost aprobat în Consiliul Local partiociparea la program, iar contractele au fost încheiate după termenul limită de depunere a dosarelor, stabilit de preşedintele Administraţiei Fondului de Mediu”, se arată în raportul Camerei de Conturi.

De cealaltă parte, reprezentanţii Primăriei spun că studiul de fezabilitate mai este folositor, în condiţiile în care anual se deschid noi axe de finanţare.

Proiectul trebuia să se finalizeze cu o investiţie la Şcoala generală nr.2 din comună, urmându-se realizarea unor economii, la încălzire, de 5.000 de lei lunar.

” Studiul de fezabilitate cât şi contractul de consultanţă ne sunt de un real folos deoarece odată cu începerea finanţărilor europene, 2014-2020, vom putea demara procedura de achiziţie fără un cost suplimentar”, susţin reprezentanţii Primăriei într-o contestaţie formulată.

Interesant este că firma care a executat studiul de fezabilitate şi a oferit consultanţa nu figurează cu nici un angajat în 2012, iar cele două contracte au însemnat mai mult jumătate din cifra de afaceri avută de Effort Grup SRL(161.322 de lei).

One thought on “O primărie a plătit 90.000 de lei pentru studii şi consultanţă pentru un proiect care nu mai avea finanţare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *