Jandarmii sting lumina pentru a se alătura campaniei ” Ora Pământului”

Inspectoratul Judetean de Jandarmi - IJJ BotoşaniAngajaţii Inspectoratulului Judeţean de Jandarmi se alătură iniţiatorilor Campaniei ,, Ora Pământului ”, prin reducerea consumului de energie electrică atât la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Botoşani, cât şi în locuinţele proprii şi, implicit, a poluării. Evenimentul va avea loc, sâmbătă, în intervalul orar 20.30-21.30.

like facebook” Jandarmeria Română a participat constant la campanii ce au avut ca scop protejarea mediului înconjurător ( plantare de arbori, acţiuni de ecologizare ). Jandarmeriei Române îi revin prin legea 550/2004, privind organizarea şi funcţionarea instituţiei, atribuţii în domeniul protecţiei mediului înconjurător, a florei şi faunei, în responsabilitatea sa aflându-se şi zonele care au statut de arie naturală protejată, de pe teritoriul României. Inspectorul general al Jandarmeriei Române, domnul general de brigadă dr. Mircea Olaru, a adresat un apel tuturor jandarmilor, pentru a participa la această campanie, în semn de susţinere a eforturilor globale împotriva poluării şi încălzirii globale”, se arată într-un comunicat al IJJ.

,, Ora Pământului ” îşi propune, prin gestul  simplu de stingere a luminilor care nu sunt esenţiale funcţionării şi prin deconectarea echipamentelor electronice aflate în stand-by, să tragă un important semnal de alarmă la adresa efectelor dezvoltării iresponsabile.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *