Contre în Consiliul Local de la atribuţiile viceprimarilor

Catalina LupascuUn proiect de hotarare propus de Executivul Primariei Botosani a iscat polemici in cadrul Consiliului Local. Este vorba de Regulamentul de organizare şi funcţionare al aparatului de specialitate al primarului municipiului Botoşani. Viceprimarul Cătălina Lupaşcu a venit cu câteva amendamente la regulamentul propus de primar, fapt care l-a determinat pe Ovidiu Portariuc, care nu era prezent în sala de şedinţe în momentul dezbaterii, să ceară retragerea de pe ordinea de zi prin telefon, fără sorţi de izbândă.

like facebook

Cătălina Lupaşcu a propus ca atribuţiile să fie date de primar „viceprimarilor 1 şi 2”, cu respectarea prevederilor legale.  Într-un alt amendament s-a spus că viceprimarii au relaţii funcţionale de colaborare cu alte autorităţi sau instituţii publice, organizaţii şi instituţii naţionale şi internaţionale conform legii. Viceprimarul a mai propus ca viceprimarii să aibă relaţii funcţionale de colaborare, coordonare cu compartimentele din structura Primăriei municipiului Botoşani şi unităţile subordonate Consiliului Local.

Tot viceprimarul liberal a propus ca „viceprimarul 2” să se ocupe de Direcţia de Dezvoltare Locală, în timp ce Direcţia edilitară din cadrul Primăriei să fie subordonată „viceprimarului 1”. Cătălina Lupaşcu a venit cu aceste amendamente şi cu numerotarea viceprimarilor pentru a nu-i mai da posibilitatea primarului să delege atribuţii după bunul plac.

Nedumerit, viceprimarul Cosmin Andrei a întrebat: „Care este viceprimarul 1 şi care este viceprimarul 2„, şi a primit răspuns de la consilierul local Florin Ghiorghiţă: „O să-i vedeţi în curând„.

Cosmin Andrei le-a spus consilierilor PNL şi PDL că: Nu pot să nu remarc faptul că jubilaţi şi vă împărţiţi atribuţiile aici pentru V1 şi V2. Cer un punct de vedere domnului secretar, dacă o hotărâre de Consiliu Local poate încălca o lege, şi mă refer la Legea administraţiei publice locale, unde atribuţiile sunt stabilite de primarul municipiului Botoşani„, a spus  Cosmin Andrei.

Răspunsul nu a venit de la secretarul primăriei, ci tot de la Florin Ghiorghiţă, care i-a spus: „Două doi ani de mandat ar fi trebuit să ştiţi că primarul poate delega o parte din atribuţiunile dumnealui către cei doi viceprimari, iar partea de coordonare a serviciilor le stabileşte Consiliul Local prin regulament„, i-a spus consilierul.

Proiectul de hotărâre în forma propusă de primar a fost respins şi a fost votat cel cu amendamentele făcute de viceprimarul liberal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *