Culmea tupeului! Un militar care făcea contrabandă cu ţigări cere daune morale după ce a fost concediat

Parada militara cu torte pe strazile Botosaniului de Ziua Unirii 2014 (51)Un fost angajat al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a dat în judecată instituţia la care a lucrat, după ce a fost dat afară în urma unei condamnări definitive pentru trafic de ţigări.

Asta cu toate că, în Legea 80 din 1995 privind statutul cadrelor militare există o reglementare clară care prevede trecerea în rezervă a ofiţerilor, maiştrilor militari şi subofiţerilor condamnaţi prin hotărâre judecătorească definitivă la pedeapsa închisorii cu suspendare pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie.

Fostul pompier, cu grad de plutonier, cere revocarea ordinului ce a stabilit trecerea sa în rezervă, reîncadrarea pe funcţie şi plata retroactivă a salariilor precum şi plata unor daune morale de 5.000 de lei.

like facebookIonel Lucian Lunic, a fost dat afară la începutul lunii februarie, după ce pe 24 ianuarie a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare, de către Curtea de Apel Suceava, pentru evaziune fiscală şi contrabandă cu ţigări. Iniţial acesta fusese condamnat de Judecătoria Botoşani la şapte ani cu executare, pe lângă el fiind condamnaţi şi alţi şase membri ai grupării.

Fostul plutonier susţine că ordinul ce a stat la baza demiterii sale neste nul pentru că nu cuprinde descrierea faptelor sau a abaterilor grave săvârşite şi mai mult decât atât, sentinţa primită nu interzice exercitarea unei profesii sau meserii. Potrivit acestuia infracţiunea pentru care a fost condamnat nu face parte din categoria infracţiunilor în legătură cu serviciul.

Demiterea însemnat pentru el prejudicii materiale şi morale, râmând fără serviciu şi în compensaţie solicită suma de bani cu titlu de daune morale.

 

 

One thought on “Culmea tupeului! Un militar care făcea contrabandă cu ţigări cere daune morale după ce a fost concediat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *