Liberalii reacţionează la afirmaţiile lui Dolineaschi. Vezi punctul de vedere al PNL!

pnl Botosani sediuLiberalii au reacţionat, joi, la declaraţiile liderului PSD Andrei Dolineaschi cu privire la ruperea USL la nivelul judeţului Botoşani, în urma formării unei noi majorităţi în Consiliul Judeţean.

Andrei Dolineaschi: Țurcanu a distrus astăzi USL la Botoșani

like facebookIată comunicatul PNL:

Pentru că PSD Botoșani se află de mai bine de o lună de zile într-o chinuitoare perioadă de reorganizare electorală și pentru limpezirea gândurilor domnului Dolineaschi, facem următoarele precizări, atat de necesare pentru locuitorii județului Botoșani și pentru domnul Dolineaschi, în egală măsură:

1.     USL nu mai există, a fost distrusă de Victor Ponta și PSD, cu bună știință, în urma unui plan ocult extrem de bine organizat și pus în aplicare încă de la jumătatea anului 2013.

2.     Programul de guvernare cu care USL a câștigat alegerile în anul 2012 nu a fost pus în aplicare de primul ministru, aceasta fiind principala cauză a ruperii USL. Dacă acest angajament comun nu a fost respectat de PSD atunci când în Guvern existau miniștri liberali, este o insultă pentru toți cetățenii județului Botoșani afirmația potrivit căreia PSD va continua acel proiect politic.

3.     PSD nu are și nu va avea niciodată argumente coerente care să susțină decizia primului ministru de a nu implementa măsurile liberale de relansare a economiei naționale; ne referim la reducerea CAS cu 5% la angajator și la măsura neimpozitării profitului reinvestit.

4.     Da, domnul Dolineaschi are dreptate când spune că USL a fost creată pentru eliminarea lui Traian Băsescu din viața politică românească; omite însă să spună ca Victor Ponta este cel care a semnat pactul de neagresiune  cu Traian Băsescu și nu Crin Antonescu.

5.     Astăzi, România este guvernată de PSD, alături de UDMR, UNPR și PC, iar programul lor de guvernare, asumat în fața Parlamentului va scoate din buzunarele românilor, doar în acest an, peste 8 miliarde de RON. Aceasta sumă provine din majorarea a 30 de taxe și impozite și inventarea altor 5. Acest program nu are legătură cu proiectul USL.

6.     PNL este singurul partid din România care și-a asumat voluntar opoziția și nu a rămas la ciolanul guvernării, atât de drag liderilor PSD. Atâta vreme cât proiectele economice liberale au fost dosite în sertarele primului ministru, iar măsurile de suprataxare a populației au reprezentat rațiunea guvernării pesediste, orice alt enunț cu tema USL devine lipsit de conținut și extrem de periculos pentru viitorul politic al domnului Dolineaschi.

Încheiem, rugându-l respectuos pe tânărul președinte să explice public motivele pentru care astăzi PSD guvernează alături de trei partide de buzunar și nu împreună cu PNL, partenerul cu care a câștigat alegerile din 2012, alegeri care au permis PSD să numească premierul României.

Domnule Dolineaschi, fiți decent! Vremea „mineriadelor pesediste” a trecut, românii nu mai pot fi așa de ușor de manipulat!

Guvernați România, faceți ce credeți ca este mai bine pentru țară și răspundeți în fața oamenilor pentru faptele voastre!

Pe noi, liberalii, vă rugăm să ne lăsați în pace! Am aflat în acești ani ce înseamnă PSD și până unde poate duce ipocrizia acestui partid!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *