Intervenţie în forţă la Penitenciarul Botoşani cu pompieri, poliţişti şi cadre medicale de la Ambulanţă

pompieri penitenciarMai multe echipaje  de pompieri, politie şi de la Ambulanţă au intervenit în forţă, joi, la Penitenciarul Botoşani. Nu pentru un eveniment, ci pentru a executa un exerciţiu de intervenţie.

like facebook

Penitenciarul Botoşani, în cooperare cu Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Botoşani, Inspectoratul Judeţean de Poliție Botoșani, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” Botoşani și Serviciului Judeţean de Ambulanţă Botoşani a desfasurat, joi,  un exercitiu specific de interventie cu forțe și mijloace în teren, pentru limitarea și înlăturarea efectelor unor situații de urgență.

ambulanta penitenciar simulare incendiu botosani6

Cu aceasta ocazie, au fost simulate și soluționate două situaţii tactice: incendiu la punctul de lucru interior artizanat, precum şi tulburarea ordinii în cadrul unei secții de deținere.

Potrivit reprezentantilor Penitenciarului Boto;ani, scopul acestor exerciţii tehnico-tactice este acela de a dezvolta abilităţile personalului şi capacitatea de intervenţie rapidă pentru soluţionarea eficientă a posibilelor incidente, dar şi de menţinere a unui grad ridicat de siguranţă a unității penitenciare.

ambulanta penitenciar simulare incendiu botosani5

La finalizarea celor două situații operative se va evalua capacitatea de intervenţie şi reacţie a personalului unităţii în situaţii de urgenţă, timpii operativi de intervenţie ai forţelor proprii, precum și eficienţa managerială în situaţii de urgenţă a membrilor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

 

ambulanta penitenciar simulare incendiu botosani2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *