Elevi din Botoşani, instruiţi de Pro Democraţia

apd instruieste elevi din BotosaniElevi din Botoşani au participat, în perioada 21-23 martie 2014, la Sinaia, judeţul Prahova, la training-ul „E(U) DEMOCRAŢIE. EUROALEGERI CORECTE PENTRU TINEri.”, proiect implementat de Asociația Pro Democraţia în parteneriat cu Fundaţia Konrad Adenauer Stiftung.

Proiectul are drept scop întărirea democraţiei la nivel național și internațional prin stimularea participării tinerilor în viața comunităţii în care trăiesc, dar și la luare deciziilor care îi privesc. Astfel, în cele 3 zile tinerii liceeni din Botoşani,  Târgu Neamţ,  Piatra Neamţ, Roman și Oneşti au descoperit ce înseamnムun program politic, ce face un candidat în cursa pentru alegeri, cum se realizează o campanie electorală, ce înseamnă o societate democratică,  care sunt instituţiile care coordonează Uniunea Europeană Și cum decurg  alegerile europarlamentare.

like facebookProiectul prezintă 3 mari etape: prima a constat în selectarea judeţelor și a localităţilor care au luat parte la training-ul de informare și formare a tinerilor, a două constă în promovarea proiectului în liceele selectate și a treia, cea mai provocatoare, prevede realizarea unei campanii de promovare a candidaţilor-elevi, pentru simalarea alegerilor electorale, alegeri ce vor avea loc în clasele din care provin aceştea.

Delegaţia judeţului Botoşani a fost formată din reprezentanţii Consiliului Judeţean al Elevilor Botoşani: Andra Diana Ciobanu, Robert Pelin și Andreea Bejinariu,  precum și din Liceul Teoretic „Nicolae Iorga” : Iulia Nicorici,  Bianca Cărbune, Colegiul Economic „Octav Onicescu”: Alexandra Maria Sofrone, Alexandru Iurea, Colegiul „Gheorghe Asachi”, însoţiţi de coordonatorul proiectului Petronela Rotariu și de vicepreşedintele Asociaţiei Pro Democraţia, la nivel central, Vasile Chiru.

In acest an APD desfăşoară la nivelul unităţilor şcolare două proiecte: „E(U) DEMOCRAŢIE. EUROALEGERI CORECTE PENTRU TINEri” şi ” PLĂTEŞTE ZERO CE ŢI SE CUVINE”.

A înţelege valorile democraţiei, importanţa participării la vot și faptul că a fi cetăţean european trebuie să însemne mult mai mult pentru fiecare dintre noi, nu poate conduce decât spre un iminent SUCCES.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *