Tânără din Botoşani ajunsă în stare gravă, după ce a fost operată de trei ori de medicii ieşeni

sarcinaConducerea Maternităţii „Elena Doamna” din Iaşi a declanşat o anchetă internă după ce o pacientă de 19 ani cu o sarcină extrauterină, internată duminică în unitatea sanitară, a fost operată de trei ori, apoi a fost transferată în şoc hemoragic la Spitalul de Urgenţe „Sfântul Spiridon”.

Tânăra de 19 ani, din Botoşani, a ajuns, duminică, în stare gravă la Maternitatea „Elena Doamna” din Iaşi, cu o sarcină extrauterină de şase săptămâni.

Potrivit reprezentanţilor unităţii sanitare, iniţial, medicii au decis să intervină laparoscopic pentru înlăturarea fătului, însă în urma complicaţiilor operaţia s-a transformat în una „clasică”.

„La pacienta de 19 ani cu sarcină extrauterină tubară stânga s-a aplicat un tratament cu metotrexat, care s-a demonstrat a fi ineficient. S-a decis apoi interveniţia chirurgicală laparoscopic, însă aceasta s-a convertit ulterior în intervenţie clasică, în echipă cu un chirurg generalist”, a declarat purtătorul de cuvânt al Maternităţii „Elena Doamna”, Mădălina Nour-Ciuhodaru.

Prima intervenţie chirurgicală în cazul pacientei de 19 ani a fost făcută, luni, de către medicul Răzvan Socolov, directorul medical al Maternităţii „Elena Doamna” din Iaşi.

La câteva ore după operaţie, starea tinerei s-a înrăutăţit, aceasta având hemoragie internă, astfel că medicii au decis să intervină din nou. De data aceasta, pacienta a fost operată de către medicul de gardă Simona Niculescu, care, conform reprezentanţilor unităţii sanitare, ar fi apelat la ajutorul soţului ei, Dan Niculescu de la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi.

Din cauza situaţiei grave în care se afla pacienta chiar şi după a doua intervenţie chirurgicală, marţi dimineaţă aceasta a fost din nou operată pentru încercarea opririi hemoragiei. La această intervenţie a participat o echipă mai mare de cadre medicale de la Spitalul „Sfântul Spiridon”.

„Postoperator, starea era relativ stabilă, iar în dimineaţa zilei de marţi s-a reintervenit cu o echipă altcătuită din ginecologi, chirurgi generalişti, vasculari, pentru reevaluarea hemostazei. Momentan s-a instituit o anchetă internă a spitalului. Este o procedură standard, este şi normal ca după un caz mai grav să se analizeze circumstanţele în care s-a ajuns aici”, a mai spus Mădălina Nour-Ciuhodaru.

Ultima operaţie a durat peste cinci ore şi în urma acesteia pacienta a fost transferată la Spitalul „Sfântul Spiridon”.

„Pacienta a venit ieri (n.r.- marţi), transferată cu SMURD la Terapie Intensivă, stabilă, fără sângerare, cu câteva semne de conştienţă, dar cu afectarea mai multor organe”, a declarat Diana Cimpoeşu medic-şef UPU-SMURD.

Surse medicale susţin că starea pacientei este gravă, tânăra fiind supusă miercuri unei tomografii.

Tatăl fetei a venit, miercuri, din Botoşani la Iaşi, iar mama acesteia este plecată în străinătate

Sursa Mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *