Concursul de creaţie literară şi artă plastică „Nicoară”, la a 17-a ediţie. Vezi regulamentul!

juriu nicoaraCea de-a 17-a ediţie a Concursului de creatie literara si arta plastica „Nicoară” este organizat de Fundatia Culturala Nicoară Botosani, in cadrul poriectului transfrontalier  “În aceeaşi limbă”, finantat parţial de Primăria Botoşani. Concursul  isi propune sa stimuleze actul de creatie in randul elevilor claselor gimnaziale si liceale. La concurs pot participa elevi din clasele V – XII care au preocupari literare si de arta plastica din Romania si Republica Moldova.

like facebook

 La sectiune creatie literara, vor fi transmise cel putin 5 poezii sau 3 proze scurte (schite, povestiri, nuvele, scenete), dactilografiate in 3 exemplare. Lucrarile vor fi semnate pe verso cu numele si prenumele autorului (virsta,clasa,scoala,cerc literar.telefon,adresa).

La sectiunea arta plastica, vor fi transmise cite 3 lucrari (desene, acuarele, ceracolor, guase, ulei, tus, etc.). Lucrarile vor fi semnate pe verso cu numele autorilor si toate datele informative despre acestia.

Sectiune arta plastica se desfasoara pe 2 domenii : desen, pictura, grafica.

Dimensiunea lucrarilor  :

a)  categoria cl.V  –  VIII,format A3 sau pina la 50/40 cm

Precizam ca nu intra in concurs lucrarile care nu respecta dimensiunile indicate. Tematica si subiectele desenelor este la libera alegere a copiilor.

Participa la concurs numai lucrari de conceptie originala,gindite si executate de copii, fara interventii directe ale persoanelor mature. Nu intra in concurs desene tip reproducere opera arta.

Lucrarile (si cele literare si cele de arta plastica) vor fi transmise pina la data de 17 mai 2014 la adreseleScoala Populara de Arta Botosani,bd.M.Eminescu,nr.50 (participantii din Romania), Redacţia săptămânalului “Literatura şi arta” Chişinău (participanţi din Rep.Moldova)

Un juriu format din personalitati ale culturii botosanene si basarabene va stabili laureaţii concursului. Vor fi acordate premii în bani şi diplome. Festivitatea de premiere – Memorialul “Mihai Eminescu” din Ipoteşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *