Razie a poliţiştilor şi jandarmilor pentru depistarea străinilor care stau ilegal în Botoşani

masina jandarmiPoliţiştii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări Botoşani, în cooperare cu lucrători din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Botoşani, au desfăşurat, în data de 26 martie a.c., o acţiune pe linia combaterii şederii ilegale a cetăţenilor străini pe pe raza de competenţă.

like facebook

 Cu această ocazie a fost depistată cu şedere ilegală S.A., în vârsta de 35 ani, din Republica Moldova. În urma verificărilor s-a constatat faptul că persoana în cauză a încălcat regimul specific permisului de mic trafic de frontieră.

Ca urmare a celor constatate, poliţiştii Biroului pentru Imigrări al judeţului Botoşani au emis pe numele persoanei în cauză decizie de returnare prin care este obligată să părăsească teritoriul naţional în termen de 15 zile şi a fost sancţionată contravenţional cu avertisment.

Potrivit Acordului încheiat între Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind micul trafic de frontieră, zona de frontieră cuprinde teritoriul statelor părţilor contractante, care nu depăşeşte 30 de km de la frontiera de stat şi se află de o parte şi de alta a frontierei de stat dintre România şi R Moldova. Unităţile administrativ-teritoriale care sunt situate parţial în zona de 30 km şi parţial în zona cuprinsă între 30 şi 50 de km de la frontiera comună sunt considerate ca aparţinând zonei de frontiera, se precizează într-un comunicat al IJJ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *