Proprietarul vilelor în care locuieşte primarul Ovidiu Portariuc, executat silit

complex la randuniciFirma care a dezvoltat cartierul rezidenţial de vile în zona Lebăda, în care a ajuns să locuiască şi primarul Ovidiu Portariuc, a ajuns să fie executată silit.

Societatea aparţinând unor italieni, este executată silit de o firmă de construcţii, după ce nu şi-ar fi achitat lucrările de care a beneficiat. Procesul a fost deschis luna trecută de o societate din Botoşani, care solicită de la firma Cindia SRL, 88.948 de lei şi 9,100 de lei, dintr-un contract de lucrări, în valoare totală de 328.608 de lei.

like facebookPotrivit reprezentanţilor societăţii de construcţii, în luna mai anul trecut, a încheiat contractul de lucrări la cartierul de vile, însă după ce a primit 65.991 de lei, firma  Cindia SRl a refuzat să mai facă plăţi.

„Conform dispoziţiilor art. 13.2 din contractul de lucrări societatea debitoare are obligaţia de a plăti facturile în termen de 5 zile de la emitere. Debitoarea a fost somată prin adresa nr. 14314/04.12.2013 primită cu confirmare de primire în data de 05.12.2013, să achite în termen de 15 zile, având în vedere dispoziţiile art. 1014 al.1 Cod Procedură Civilă, suma 88.948 lei cu titlu de debit şi suma de 9.100,98 lei cu titlu de penalităţi (calculate până la data de 04.12.2013). Urmare a primirii somaţiei, debitoarea s-a prezentat la sediul nostru prin dl. avocat Dieac Cătălin, însă nici ca urmare a acestei întrevederi nu a fost efectuată plata. Prin somaţie am precizat că vom calcula în continuare penalităţi până la achitarea integrală a debitului şi că ne vom adresa instanţei de judecată în conformitate cu dispoziţiile art. 1015 Cod Procedură Civilă care prevad că în cazul în care debitorul nu plăteşte în termenul prevăzut, creditorul poate introduce cererea privind ordonanţa de plata la instanţa competentă pentru judecarea fondului cauzei în primă instanţă”, se menţionează în acţiunea de executare silită introdusă în instanţă.

Cererea firmei de construcţii adresată instanţei a fost deja admisă, iar italienii urmează să fie executaţi silit. Dacă nu vor avea banii în conturi, italienii riscă să piardă casele din cartierul rezidenţial situat la ieşirea din Botoşani spre Iaşi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *