Cresc infracţiunile în incinta şcolilor din Botoşani. Victime:31 de elevi si un profesor

colegiu prefecturalIn primul semestru al acestui an scolar, la nivelul Inspectoratului de Politie Judetean au fost sesizate 36 de infractiuni fata de 21 in aceeasi perioada a anului trecut, toate fiind comise in incinta scolilor. Se constata o crestere a faptelor comise in incinta unitatilor de invatamant cu 15 cazuri, unde responsabilitatea revine factorilor de conducere din zonele respective.

like facebook

 Potrivit unei situatii prezentate de IPJ la Colegiul prefectural, in scoli au fost inregistrate 25 de furturi, zece loviri sau alte violente precum si o distrugere. Din totalul faptelor, 29 au fost comise in mediul urban si restul in rural, victime fiind 31 de elevi, un profesor si alte trei persoane din afara scolii, iar autori 15 elevi, un profesor si o persoana din afara.

Au fost intregistrate cresteri la furturi-zece cazuri, loviri si alte violente-sase cazuri si distrugere un caz. Majoritatea infractiunilor o reprezinta furturile, in special de telefoane mobile. De asemenea, spun politistii, infractiunile de lovire s-au datorat unor conflicte spontane intre elevi si au fost comise in timpul pauzelor, atunci cand elevii nu au fost supravegheati de profesori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *