Un tânăr s-a trezit că a luat un credit la o bancă din Botoşani, în care nu intrase niciodată

credit-fictivTribunalul Iasi i-a facut dreptate lui Ionut Paraschiv, dupa ce in ultimii 7 ani a trait un adevarat cosmar. Un tanar din Galati a reusit sa invinga pentru prima data in instanta BRD. Totul a inceput in anul 2008, cand a vrut sa isi deschida un card de credit la BRD si a aflat ca are o datorie uriasa la banca, in urma unor credite contractate la BRD, de care habar nu avea.

Ionut Paraschiv figura ca restantier la sucursala BRD din Galati, cu rate neplatite, iar valoarea creditelor era de 12.000 de lei. Pentru ca i se furase identitatea, a dat in judecata institutia financiara. Dupa multi ani in care a cheltuit banii pentru deplasari si procese, instanta i-a dat castig de cauza, scrie bzi.ro.

like facebookIn anul 2008, tânarul a aflat de la reprezentantii sucursalei BRD din Galati ca nu poate sa isi faca un credit pentru ca pe numele lui exista deja unul si figureaza ca restantier cu mai multe rate neplatite. Acesta trebuia sa achite 12.000 de lei din anul 2007. Creditul a fost contractat de la o agentie a bancii din Botosani, care apartine de BRD Iasi. Dupa ce a cerut sa i se comunice o copie de pe contractul de credit si a actelor pe baza carora s-a acordat imprumutul, barbatul a constatat ca a fost victima unei escrocherii. Creditul fusese luat de catre o persoana care ii furase cartea de identitate. Buletinul a fost declarat ca fiind pierdut de catre Ionut Paraschiv inca din anul 2003, insa nu fusese gasit de nimeni pana in anul 2008. Hotii insa au profitat de oportunitate in momentul in care au gasit buletinul pe strada si au facut creditul la banca fara nicio problema si au incasat sumele de bani fara ca nimeni sa isi dea seama ca de fapt este vorba un furt de identitate, iar semnatura este falsa.

„Cand mi-au aratat documentele, am constatat cu stupoare ca semnatura de pe contractul de credit nu-mi apartine si este falsificata. Imediat dupa aceea am dat in judecata banca. Nu se poate ca in aceasta situatie sa nu verifici mai bine toate documentele care ti se aduc in momentul in care vrei sa iei un credit. S-a intamplat totul in perioada in care creditele se dadeau doar cu buletinul, iar reprezentantii bancii trebuiau sa fie mai atenti tocmai din cauza ca oricine putea sa acceseze un credit bancar”, a declarat Ionut Paraschiv. Astfel, cosmarul tanarului a fost provocat si din cauza greselilor functionarilor bancari care nu au verificat mai bine documentele in momentul in care au acordat creditul.

Ionut Paraschiv a demonstrat printr-o expertiza grafoscopica faptul ca semnatura lui nu coincide cu cea de pe documentele bancare. Desi aceasta dovada era una foarte clara, reprezentantii BRD au sustinut în instanta ca documentul bancar pe baza caruia a fost acordat creditul nu a fost semnat si stampilat de catre BRD Iasi, ci de catre o alta unitate bancara din sistem. La sfarsitul lunii februarie, Judecatoria si Tribunalul Iasi au decis sa anuleze contractul de credit emis pe numele lui Ionut Paraschiv. In premiera pentru justitia din România, judecatorii au hotarât ca BRD Iasi sa îi plateasca 10.000 de lei drept daune morale tanarului, dar si cheltuieli de judecata, ce însumeaza 10.498 de lei, precum si alti 3.600 de lei, reprezentând cheltuieli de judecata în Recurs. In plus, banca trebuie sa faca demersuri pentru ca Ionut Paraschiv sa fie scos din evidentele Biroului Roman de Credit.

Sursa: realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *