Vezi cum va fi vremea între 24 martie şi 6 aprilie!

copac infloritAdministrației Naționale de Meteorologie a publicat, luni, prognoza meteo între 24 martie şi 6 aprilie. Potrivit meteorologilor, temperaturile vor scădea în zilele de 25 şi 26 martie, în majoritatea regiunilor, după care vor reveni la un nivel normal pentru această perioadă.

like facebook

În Moldova, intervalul de prognoză va debuta cu temperaturi mult mai ridicate decât cele specifice datei calendaristice, în medie de 20 de grade, apoi răcirea vremii va determina înregistrarea unui regim termic apropiat de valorile medii multianuale, cu un ecart mediu diurn de la 10 la 15 grade, cu ușoare oscilații de la o zi la alta. În privința valorilor nocturne, acestea se vor menține în jurul celor climatologic normale, media minimelor urmând a fi de între două și 5 grade Celsius, posibil ușor mai mici în perioada 31 martie-2 aprilie. Ploi mai frecvente și local posibil mai însemnate cantitativ se vor semnala în perioada 25 — 26 martie, pentru celelalte zile ale intervalului de prognoză fiind de așteptat ploi pe spații restrânse, în general slabe.

La munte, după valorile ridicate consemnate la începutul acestei săptămâni, vremea se va răci. Astfel, regimul temperaturii va deveni apropiat de cel climatologic normal și sunt estimate, în medie, temperaturi maxime între două și 6 grade Celsius, și minime nocturne sub pragul de îngheț. Precipitațiile vor fi mai frecvente și mai însemnate cantitativ în perioada 24 — 25 martie, dar și în jurul datei de 28 martie. În special la altitudini mari, există posibilitatea apariției de lapovițe sau ninsori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *