Daune de 58.000 de euro pentru familia unui sportiv ucis de un poliţist

accident-masina-300x168Un poliţist rutier a fost condamnat şi obligat la plata unor daune uriaşe, după ce a fost acuzat de uciderea din culpă a unui sportiv.

like facebookJudecătorii de la Curtea de Apel Bacău, l-au condamnat pe Cristian Claudiu Simionesei la o pedeapsă de doi ani şi două luni de închisoare cu suspendare şi la plata unor daune morale de 20.000 către moştenitoarea unuia dintre pasagerii răniţi, Andreea Gontariu.  Pe lângă daunele morale a mai fost obligat la plata unor daune materiale de 3.500 de euro.

Asiguratorul Astra a fost obligat să plătească moştenitoarelor victimei, Andreea Gontariu şi Maria Bălăucă 35.000 de euro daune morale.

Accidentul a avut loc pe 9 martie, 2010, când Cristian Simionesei, conducea un autoturism pe raza localităţii Baisa. Agentul s-a angajat în efectuarea unei depăşiri  a două vehicule transport marfă, iar la revenirea pe sensul de mers a pierdut controlul asupra volanului şi s-a izbit într-un copac. În urma impactului, a rezultat decesul unui tânăr de 18 ani, precum şi vătămarea corporală a altei persoane.

Tânărul mort în urma accidentului era elev in clasa a XI-a la Liceul cu Program Sportiv, campion naţional pe echipe la lupte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *