Concurs judeţean de chimie, la Liceul Tehnologic Todireni

concurs chimie todireniSâmbătă, 22 martie, Liceul Tehnologic Todireni a găzduit prima ediţie a Concursului judeţean de ştiințe,”Chimia este doar teorie, la ce-mi folosește?” destinat elevilor de clasale VII-XII din mediul rural. Acţiunea face parte din  calendarul Activităților Educative Județene.

like facebook Proiectul îşi propune să stimuleze înţelegerea legăturii dintre noţiunile teoretice dobândite la şcoală şi viaţa de zi cu zi. Pleacă de la premiza că cea mai eficientă învăţare este cea în care partea teoretică este argumentată de cea aplicativă. Ca obiective principale amintim: dezvoltarea gândirii ştiinţifice şi practice specifice chimiei; stimularea  interesului ştiinţific, creativităţii şi a imaginaţiei; descoperirea laturii aplicative a chimiei în viaţa de zi cu zi  prin stabilirea unor corelaţii cu alte domenii fizică, biologie, informatică; dezvoltarea capacităţilor de relaţionare , analiză , sinteză şi a gândirii logice. Proiectul a fost structurat pe patru secțiuni: proba teoretică ( lucrare scrisă), referate și comunicări științifice ( pentru elevi și cadre didactice), creații literare pe teme științifice şi creații artistice pe teme științifice.

concurs chimie todireni 1

A avut un real succes deoarece s-a bucurat de participarea unui număr mare de elevi și cadre didactice dornici să exploreze minunata lume a chimiei.

„Sperăm ca după participarea la acest concurs elevii  să treacă de la întrebarea ,,La ce-mi trebuie chimie?,, la exclamația ,,Ce frumoasă, folositoare și interesantă este chimia!”, se precizează într-un comunicat de presă. Organizatorii evenimentului au fost: prof. chimie Gontineac Maria-Liceul Tehnologic Todireni, prof. chimie Toma Cristina-Liceul Tehnologic Todireni,  prof. chimie Culidiuc Irina-Mihaela Liceul ,,Demostene Botez,, Trușești, prof. lb. română Balici Anca- Liceul ,,Demostene Botez,, Trușești, prof. chimie Cîrneala Anca-Școala gimnazială nr. 1 Albești.

Sursa: comunicat presa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *