O botoşăneancă a supraveţuit unei operaţii pe creier, însă a murit în urma unui accident în spital

valentina rusu moarta in spital iasiO femeie din Botoşani, care a supravieţuit unei operaţii pe creier, a murit în weekend la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, la câteva zile după ce stativul cu perfuzii i-a căzut în cap.

like facebookPe 13 martie, Valentina Rusu de 59 de ani a trecut printr-o operaţie de extirpare a unei tumori, iar atât medicii, cât şi familia au spus că starea ei de sănătate începuse să se amelioreze. „Operaţia a decurs bine, în ciuda faptului că a avut complicaţii, s-a spart un vas de sânge, a rămas cu o pareză parţială temporară pe partea stângă. (…) Am stat de vorbă cu ea, se simţea cât de cât bine”, a spus Iulia Ivăncescu, fiica femeii.

În noaptea de 16 spre 17 martie, potrivit reprezentanţilor spitalului ieşean, femeia ar fi tras de stativul pe care era aşezată perfuzia şi acesta i-ar fi căzut peste faţă, lovind-o la un ochi. Pe 17 martie, la o oră după vizita fiicei sale, ea a intrat în comă de gradul IV, făcând un anevrism (o umflătură a peretelui arterial, care poate duce la spargerea vasului de sânge) şi o ischemie cerebrală (reducere a fluxului sanguin în creier). Sâmbătă, botoşăneanca a murit.

Fiica ei susţine că a depus o plângere la Colegiul Medicilor şi la Poliţie şi este hotărâtă să dea în judecată spitalul.

De cealaltă parte, reprezentanţii Spitalului de Neurochirurgie susţin că i-au făcut o tomografie pacientei pentru a se stabili dacă agravarea stării de sănătate a avut vreo legătură cu accidentul suferit la terapie intensivă,  însă nu au găsit nici un indiciu în acest sens.

Sursa: Monitorul de Botoşani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *