O tânără din Ucraina a cântat în concursul festivalului „Muzica pentru toți” o piesă dedicată conflictelor din această țară. Vezi care sunt favoriții la trofeu!

Clipele de groază prin care trece poporul ucrainean îi sensibilizează și pe artiștii acestei țări. Una dintre concurentele prezente în aceste zile la Festivalul „Muzica pentru toți”, eveniment organizat de Asociatia Cheia Sol, în cadrul unui proiect cu același nume, finanțat de Uniunea Europeană, care a cântat în seara a doua a concursului, a ales să impresioneze juriul cu o piesă dedicată momentelor nefericite petrecute în această perioadă în Ucraina.

aleksandra ionascuEste vorba despre Aleksandra Ionașcu din Cernăuți care  a cîntat în limba ucraineană piesa „Rugă pentru Ucraina”  stârnind ropote de aplauze din partea publicului prezent, atât pentru interpretarea amplă cât mai ales pentru sensibilitatea interpretării.

Copila participantă la categoria de vîrstă 14-18 ani a declarat că este o piesă dedicată poporului ucrainean greu încercat în aceste zile. „Cânt piesa de şase ani, dar profesionist din clasa a VII-a. Este o piesă pe care o dedic poporului ucrainean despre care probabil aţi aflat că nu este într-o perioadă prea fericită”, a spus Aleksandra.

Aleksandra a mai spus că nu speră la un premiu în seara de gală ci, mai mult decât atât, îşi doreşte ca publicul să-i înţeleagă mesajul datorită interpretării sale.

like facebookSâmbătă, a avut loc a doua seara de concurs şi ultima, în concurs au intrat concurenţii de la categoriile 8-10 ani, 11-13 şi 14 -18 ani. La categoria 11-13 ani a intrat şi Oana Tăbultoc care a cântat piesa „Lyubov”, aceeaşi melodie cu care a cucerit publicul şi juriul la emisiunea „NextStar”.

Se vorbeşte deja şi despre favoriţi la trofeul care se va acorda, duminica seară, printre aceştia aflându-se o tînără din Gura Humorului, Diana Căldăraru, fostă finalistă la emisiunea „Românii au talent”, Codruţa Barariu din Botoşani, ambele participante la categoria 14-18 ani, dar și Oana Tăbultoc, mulți admițând ca impecabilă interpretarea piesei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *