Moment deosebit dedicat muzicii româneşti, de la „Zaraza” la „Acasă” (Smiley) susţinut de copiii din Cheia Sol

cheia solPrima seară de concurs a Festivalului „Muzica pentru toți”, organizat de Asociația Cheia Sol în cadrul unui proiect cu finanțare europeană, s-a încheiat cu un moment deosebit închinat muzicii românești. Copiii din Cheia Sol, coordonați de Oana Pușcașu, au cântat într-un colaj de circa 30 de minute, fara întrerupere, refrene ale unor melodii românești care au făcut succes de-a lungul timpului.

Astfel, micuții membri ai grupului Cheia Sol au cântat piesa „Zaraza” lansată cu ani în urmă de Cristian Vasile, „Du-mă acasă măi tramvai” care l-a făcut celebru pe Gică Petrescu, „Mi-am pus busuioc în păr” de la Maria Tănase sau mai noi „O stea” de la DeepCentral, „Cred că m-am îndrăgostit” lansată de Pepe sau „Acasa” de la Smiley. În timp ce copiii cântau refrenele, în aplauzele publicului, pe un ecrancheia sol oana tabultoc amplasat pe scenă se derulau imagini cu artiştii care au lansat acele piese la vreme respectivă plus informaţii despre autorii melodiilor.

Momentul a fost unul deosebit, apreciat şi de Andrei Tudor, preşedintele juriului prezent la festival. „Foarte frumos momentul dedicat muzicii româneşti, chiar dacă lipsesc câţiva compozitori mari, este o realizare frumoasă ce au făcut aceşti copii în seara aceasta”, a spus Andrei Tudor.

În prima seara de concurs au cântat primii concurenţi de la  categoriile de vârstă, respectiv 4-7 ani, 8-10 ani, 14-18 ani, unii dintre concurenţi fiind fie la primul concurs din viaţa lor, fie chiar la prima evoluţie pe o scenă. În seara aceasta vor urca pe scenă următorii concurenţi, printre aceştia fiind şi Oana Tăbultoc pe care botoşănenii o ştiu deja de la emisiunea NextStar de la Antena1.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *