Sute de fermieri scapă de plata a milioane de lei

apia  sediu iarnaSute de fermieri din judeţul Botoşani scăpa de returnarea unor subvenţii de ordinul milioanelor de lei. Returnarea subvenţiilor a fost decisă de o hotărâre a Camerei de Conturi Botoşani, care a stabilit că în ultimii ani, mai mulţi fermierii au primit subvenţii, deşi înregistrau datorii la bugetul statului.

like facebookAuditorii au dispus ca Agenţia de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură să verifice toată baza de date şi să oblige fermierii, care erau în astfel de situaţii, să aducă subvenţiile înapoi. În urma verificărilor s-a stabilit că 1437 de fermieri erau în ilegalitate, iar subvenţiile primite de aceştia erau de milioane de lei. Mai mult decât atât, fermierii au fost anchetaţi penal pentru fals în declaraţii, având în vedere că au menţionat la dosarele de subvenţie faptul că nu au datorii la bugetul statului.

APIA a contestat în instanţă decizia Camerei de Conturi, şi a obţinut, printr-o hotărâre definitivă a Curţii de Apel Suceava, anularea deciziei auditorilor. În aceste condiţii fermierii nu mai trebuie să returneze banii.

 

 

1437

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *