Guvernul a aprobat stema oraşului Darabani. Vezi cum arată şi ce elemente conţine!

stema orasului darabaniGuvernul a emis, în ultima şedinţă, o hotărâre privind aprobarea stemei oraşului Darabani din judeţul Botoşani. Stema se compune dintr-un scut triunghiular, cu marginile rotunjite, având, în câmpul albastru, două puşti dispuse „în săritoare”.

Peste cele două puşti se află un ecuşon roşu încărcat cu o stea de aur cu opt raze. Puştile fac referire la corpul de darabani instalat acolo de caimacamul Theodor Balş, de la care provine denumirea localităţii. Steaua din ecuson reprezintă blozonul familiei Balş, care a avut o reşedinţă pe această moşie şi a conferit localităţii statutul de târg.

În şeful undat al scutului, pe fond negru, se află trei lacrimi de argint. Scutul este timbrat de o coroană murală de argin cu trei turnuri crenelate.

like facebookŞeful negru încrăcat cu lacrimi de argint simbolizează pactul Ribbentrop- Molotov din 1939 în baza căruia Darabaniul a devenit localitate de frontieră. Coroana murală de argin cu trei turnuri crenelate indică faptul că Darabaniul are rangul de oraş.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *