Spitalul Judeţean a redus cheltuielile, dar tot nu se încadrează în buget. Vezi cât consumă lunar!

marcu iliuta 1Conducerea Spitalului Judeţean a tăiat din cheltuielile de funcţionare, însă nici aşa nu ajung fondurile repartizate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate. Viorel Iliuţă, managerul Spitalului Judeţean, susţine că pentru a funcţiona la parametrii normali unitatea spitalicească are nevoie de 7,6 milioane lei pe lună, însă, sumele primite prin contractul cu Casa sunt sub 7 milioane lei.

like facebook

În luna ianuarie, de exemplu, Spitalul a luat de la CAS 6,4 milioane lei în loc de 6,7 milioane lei cât era contractul, din cauză că nu a realizat planul la cronici, însă,nici dacă primea suma întreagă pe contract banii nu erau suficienţi pentru funcţionare, susţine Viorel Iliuţă. Asta după ce reprezentantul CAS Botoşani a acuzat că Spitalul Judeţean cere bani în permanenţă, dar pe de altă parte nu-şi realizează unele dintre servicii.

Suma asta ajunge să plătim salariile şi o parte din utilităţi. Din nefericire, în spital se realizează servicii disproporţionate cu tiparul în care vrea să ne aşeze casa. Contractul este aşezat pe mai multe tipuri de servicii, respectiv servicii de spitalizare continuă, de zi, cronici, ambulator şi servicii clinice şi paraclinice. În luna ianuarie, am depăşit cu 409 internările continue, dar nu am făcut numărul de spitalizări de zi şi cronici. Este o chestie care nu poate fi controlată. Trimestrial, dacă CAS doreşte, că legea permite, în aprilie, serviciile făcute de spital pot acoperi serviciile nerealizate în ianuarie, respectiv februarie„, a menţionat Iliuţă.

Managerul Spitalului spune că ar mai tăia din cheltuielile din personal pentru a se încadra în buget, dar legea nu-i permite. Spitalul Judeţea are peste 2000 de angajaţi, iar cheltuielile cu salarizarea depăşeşte 80%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *