Fete din Botoşani racolate într-o reţea de prostituţie de 1,5 milioane de euro

mascat suspect trafic persoane botosani1Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism- Briroul Teritorial Buzău au anihilat, miercuri, o reţea de trafic de persoane şi proxenetism.

Oamenii legii au efectuat, miercuri, un număr de opt percheziţii domiciliare, în județul Buzău. Printre localitățile unde se ascundeau liderii grupării se numără Săgeata şi Cochirleanca.

like facebookAnchetatorii au stabilit că, în perioada 2004 – 2014, membrii grupării au recrutat mai multe  victime de pe raza judeţelor Buzău, Olt, Argeş, Vaslui, Sibiu, Botoşani şi Alba, pe care le-au transportat în Spania, Elveţia si Germania,  în vederea exploatării lor prin obligarea la practicarea prostituţiei.

DIICOT precizează că membrii grupării infracţionale asigurau transportul victimelor, înlesnind obţinerea documentelor necesare călătoriei şi  cazarea acestora.

De asemenea, aceştia colectau sumele de bani obţinute de victime din activitatea de prostituţie.

Prejudiciul estimat până în prezent se ridică la aproximativ 1,5 milioane de euro, în cauză urmând să fie instituite măsuri asiguratorii.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate suma de aproximativ 15.000 de euro, 8.000 de lei, 8 laptopuri, 7 hard-disk-uri şi diferite înscrisuri.

Împotriva a patru bărbaţi s-a luat măsura reţinerii, urmând a fi prezentaţi instanţei cu propunerea de arestare preventivă, pentru comiterea infracţiunilor de trafic de persoane, proxenetism, constituire într-un grup infracţional organizat şi spălare de bani.

Sursa: Evz.ro

One thought on “Fete din Botoşani racolate într-o reţea de prostituţie de 1,5 milioane de euro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *